Hoogheemraadschap begripvol over commotie

Foto: Johan Joost van Daalen

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier begrijpt dat de recreatievaart belangrijk is voor de gemeente Koggenland.

Het Hoogheemraadschap heeft twee sluiswachters in dienst die voor hun in het weekend de Rustenburgersluis bedienen. Volgens de woordvoerder heeft het Hoogheemraadschap ook geen bezwaar tegen een ploeg vrijwilligers die de bediening van de sluis op de overige dagen voor hun rekening willen nemen.

In elk geval wil het Hoogheemraadschap die mogelijkheid bekijken. Er worden namelijk wel eisen aan de bediening gesteld zoals kennis van bruggen en sluizen en bediening.

Ook reageerde de woordvoerder van de gemeente Opmeer op ons bericht over de raadsvragen inzake deze kwestie op een positieve manier op de tumult.

Beiden reageerden met dat de in het Recreatieschap West-Friesland samenwerkende Westfriese gemeenten -waaronder Koggenland- op een positieve en constructieve manier met elkaar samen werken aan het bevorderen van de recreatie in de Westfriesed regio. Burgemeester Nijpels van Opmeer is daarvan de voorzitter.

OKe partij hekelt toerismebeleid college.

Westfriese gemeenten werken samen aan recreatie.