Westfriese gemeenten werken samen aan recreatie

Boten Jachthaven De Rijd Nwe Niedorp.
Boten Jachthaven De Rijd Nwe Niedorp.
Foto: Opmeer

Tijdens de recreatie dag van de Waterdag van de 7 Westfriese Gemeenten in Opmeer kreeg onze krant van meerdere kanten enthousiaste opmerkingen over de plannen van de gemeente Opmeer voor de aanleg van een jachthaven. Het duurde voor de mensen wel erg lang. Het wachten was naar werd gezegd op de wipbrug dichtbij Opmeer.

Koggenland Nieuws is daarna op onderzoek uitgegaan en heeft hierover contact gehad met de gemeente Opmeer.

Alle in het Recreatieschap West-Friesland samenwerkende Westfriese gemeenten -waaronder Koggenland- werken enthousiast en op een positieve manier samen aan de recreatievoorzieningen in de regio. De burgemeester van Opmeer is daar de voorzitter van.

¨Jachthaven¨ bleek niet de juiste omschrijving, het gaat om een aantal passantenplaatsen in Spanbroek. Een haven is veel omvangrijker met veel meer voorzieningen. Het betreft plannen voor passantenplaatsen.

De woordvoerder van de gemeente vertelde dat de handen op elkaar zijn in de gemeente maar de uitvoering vindt pas plaats als alle andere knooppunten zijn opgelost.

Onder de knooppunten zijn o.a.:

  • De sluit bij Rustenburg
  • De brug bij Veenhuizen
  • De spoorbrug
  • De brug bij de molen… en nog wat zaken

Een geheel van zaken dat in elkaar grijpt en wat van elkaar afhankelijk is. Maar in Westfriesland zijn de in het Recreatieschap Westfriesland druk bezig om te werken aan goede recreatie voor iedereen.

Het gaat met elkaar om 50 passantenplaatsen in Spanbroek. Volgens berekeningen moet het een jaarlijkse omzet betekenen van € 200.000,= die helemaal naar de plaatselijke middenstand gaat.

De gemeente Opmeer verwacht boten van het soort wat op de begeleidende archieffoto staat.

Lees ook :

OKe-partij hekelt toerismebeleid college.