Bernadetteschool in Zuidermeer begint met het scheiden van afval

Vanmorgen om 08:30 uur gaf wethouder Caroline van de Pol samen met chauffeurs van HVC het startsein voor ‘Afval scheiden en zwerfafval opruimen’ bij de Bernadetteschool in Zuidermeer . De Bernadetteschool is de derde basisschool in Koggenland die hiermee aan de slag gaat.

Dit project wordt door de gemeente aangeboden aan basisscholen in Koggenland, in samenwerking met HVC. Basisscholen die meedoen aan het project scheiden afval in de klas en houden hun omgeving schoon in een straal van 50 meter. De school ontvangt educatief materiaal en benodigd materiaal om het afval te kunnen scheiden.

Wethouder Van der Pol viel op door de wijze waarop zij met de kinderen omging. "Hebben jullie mijn tas gezien? Wat vinden jullie ervan?" Begon ze met het laten zien van haar op het scheiden van afval afgestemde linnen tas. Even later gaf ze diverse kinderen van de Bernadetteschool verschillende stukjes afval en liet ze hun zeggen in welke van de afvalbakken die thuishoorden. Als de kinderen er zelf niet bij konden, werden ze door een schooljuf even opgetild. Konden ze het alsnog zelf in de bak gooien.