WOZ-waarde nu openbaar in Koggenland

Foto: http://www.iso.nl/

De gegevens van de gemeente Koggenland over de WOZ-waarde van een woning zijn in tegenstelling tot andere gemeenten wel beschikbaar per 1 oktober 2016 via het WOZ-Waardeloket.

Vanaf 1 oktober 2016 is het mogelijk om via www.wozwaardeloket.nl de WOZ-waarde van een woning op te vragen.

Nog niet alle gemeenten aangesloten

Nog niet alle gemeenten zijn aangesloten. De gegevens van de gemeente Koggenland zijn wel al beschikbaar en te raadplegen via dit loket.

WOZ-Waarde Loket centrale landelijke voorziening

Het loket is een centrale landelijke voorziening, waar iedereen vanaf 1 oktober de WOZ-waarde van een woning door het gehele land kan opvragen. Via dit loket zijn alleen de WOZ-waarden van woningen zichtbaar.
De waarde van bedrijfsruimte blijft vooralsnog geheim. De WOZ-waarde van een woning wordt getoond met een kaart van de omgeving of een luchtfoto en ook met objectkenmerken. Bijvoorbeeld het bouwjaar en de gebruiksoppervlakte van de woning.

Alleen nu geldende WOZ-waarden

Alleen de nu geldende WOZ waarden naar de waardepeildatum 1 januari 2015 worden getoond. Zodra de nieuwe WOZ waarden bekend zijn, worden deze ook aan het loket toegevoegd.
Gemeenten die op 1 oktober 2016 nog niet zijn aangesloten op de LV WOZ moeten tijdelijk een andere voorziening op de website bieden voor het inzien van de WOZ waarde van woningen.
http://www.iso.nl/