Kabinet stapelt fout op fout

Foto: Basisinkomen.nl

Een land besturen is nog niet zo gemakkelijk. Partijen die dat aandurven verdienen daarom alle respect. Foutjes kun je verwachten. Maar zoveel?

Kabinet voelt samenleving niet aan

Dinsdagmorgen rolde het onaangename nieuws als in een stortvloed over ons heen :

  1. Top grijpt teveel in de nationale politiekas, terwijl op de werkvloer met achterhaald materiaal moet worden gewerkt wegens geldgebrek.
  2. Elke maand komen er duizenden werklozen bij en neemt navenant het aantal banen af, de nieuwe banen die overblijven gaan naar vrijwilligers. O.a. die van dijkwachters.
  3. Oudere werknemers zijn niet meer aantrekkelijk voor werkgevers, maar langer doorwerken is een must. Nu is de AOW-leeftijd weer verder verhoogd.
  4. Premier Rutte dreigt alsnog het Oekraineverdrag in december te ondertekenen.

Dit is nog slechts een korte opsomming van wat er daarvoor allemaal gepasseerd is. Voor weldenkende mensen heeft dit kabinet zijn houdbaarheidsdatum allang al overschreden.

Ook vanwege de toenemende milieuvervuiling en de noodzaak dat er beter op de ontwikkelingen zal moeten worden ingespeeld door de invoering van het Basisinkomen in 2018 is ons land duidelijk toe aan een groen en centrumlinks bestuur.

Basisinkomen ontwikkelt zich

Op 25 oktober 2018 is de petitie van het Burgerinitiatief Basisinkomen 2018 met maar liefst tegen de 60.000 ondertekenaars, aangeboden aan de Tweede Kamer. Dit ging gepaard met behoorlijk wat publiciteit op de sociale – en de meer traditionele media.

D66 heeft nu in het verkiezingsprogramma staan voor experimenten met – en onderzoek naar basisinkomen te zijn! (Aldus Sjir Hoeijmakers via Twitter).

Steeds meer gemeenten willen als antwoord op de ingewikkelde uitkeringsregels experimenteren met het zogeheten basisinkomen. Dit houdt in dat elke burger een vast bedrag per maand krijgt zonder dat daar regels en controle tegenover staan.

Nieuwe verkiezingen

Volgend jaar zijn op 16 maart op nieuw de verkiezingen van de Tweede Kamer. Ook voor de inwoners in Koggenland e.o.. Grijp deze kans aan om massaal eens anders te gaan stemmen als anders. Laten we vooral er met elkaar op letten welke van de partijen open staan voor het Basisinkomen in 2018 en daarop gaan selecteren. Ga voor een ander regeringsbeleid. Pak uw democratische kans. Het kan!