Accommodatiebeleid gemeente helpt RKEDO

Voetbalvereniging RKEDO kan beginnen met het vervangen van de dakbedekking op de (primaire) kleed- accommodaties. De vergoeding bedraagt maximaal € 39.626,- inclusief btw.

Gemeentelijk Accommodatiebeleid 2016

Het gemeentelijke accommodatiebeleid voor 2016 geeft RKEDO recht op een vergoeding van 100%.

Voorwaarde is wel dat de voetbalvereniging zelf de bouwheer is en zodoende de verantwoordelijkheid draagt voor de vernieuwing van de dakbedekking op de kleedruimtes. Het bedrag wordt gedekt vanuit de algemene reserve.

Het College onderbouwt dit doordat de dakbedekking op de kleedaccommodaties van RKEDO alweer 42 jaar oud en in slechte staat (lekkage) is. Het is nodig aan vervanging toe. RKEDO wil dit project samen met de dakbedekking op de kantine aanpakken.

Dakbedekking volledig voor rekening RKEDO

De dakbedekking op de kantine komt volledig voor rekening van RKEDO omdat deze niet tot de primaire accommodatie wordt gerekend.

De Gemeenteraad heeft eerder op 14 december 2015 besloten om de primaire opstallen van alle verenigingen die gebruik maakten van de BTW regeling “Gelegenheid geven tot sportbeoefening” te ontkoppelen uit deze regeling. Om deze
ontkoppeling soepel te laten verlopen is er een overgangsregeling in het nieuwe accommodatiebeleid opgenomen. Deze overgangsregeling voorziet in een volledige bijdrage bij lekkage aan het dak.

RKEDO wordt zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Voornemen van RKEDO is namelijk om zo spoedig mogelijk de herstelwerkzaamheden uit te voeren daar er nu al sprake is van lekkage. De club is voornemens om na realisering van het dak de kleedkamers en sanitaire ruimtes aan te passen (inclusief riolering en putten). In 2017 wordt een voorstel richting gemeente
gedaan. GBK en Welzijn Koggenland waren complimenteus naar RKEDO voor de wijze waarop zij dit zelf aangepakt hebben.

Wethouder beantwoordde dit met een kwinkslag :¨Precedentwerking? Ik denk dat je een lekkend dal altijd moet repareren. Overgangsregel van 5 jaar nog is in takt gehouden. Als andere verenigingen ook hier een beroep op doen, komen we er mee naar de raad. We zijn hier niet van het uitdelen, maar als het nodig is dan doen wij dat wel lijkt me.

Er zijn geen andere offertes opgevraagd. Wij zijn geen bouwheer, maar RKEDO. Wanneer wij wel bouwheer zijn dan gaan onze eigen aanbestedingsregels in werking.¨

Schuitemaker (PvdA) :¨Het kostenplan is een enorm boekwerk waar goed naar gekeken is. Het bestek is goed gemaakt en de meerkosten zijn voor RKEdo. Als er meer kosten zijn, kom daar wel op terug, maar verwacht dat in dit geval zeker niet.¨