Burgemeester Posthumus reikte voor het laatst Koninklijke Onderscheiding uit

Burgemeester Posthumus verraste zaterdagmiddag 23 maart een brandweervrijwilliger uit Berkhout met een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid als postcommandant in Café de Ridder in Berkhout. Hij ontving deze onderscheiding als waardering voor zijn 30 jaar lange inzet als brandweervrijwilliger.

Voor Burgemeester Posthumus zelf was het ditmaal ook een memorabel moment in zijn imposante carriere. Aankomende dinsdag neemt de burgervader immers afscheid als burgemeester van Koggenland wegens het bereiken van de 70-jarige leeftijd.

Burgemeester Posthumus speldde de brandweervrijwilliger de versierselen op van Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege de maar liefst 30 jaar lange bijdrage van hem aan de openbare veiligheid in zijn geliefde woonplaats Berkhout en in de regio. Officieel omschreven als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.

Brandweerman in hart en nieren

Hij is omschreven als een fanatieke brandweerman, met hart voor de blusgroep Berkhout en wordt zeer gewaardeerd. Maar hij is ook razendsnel! Bij nachtelijke oproepen is hij altijd als een van de eerste op de kazerne. De lange staat van dienst bij de brandweer en getoonde inzet is bijzonder te noemen.

Functie postcommandant overgedragen, vrijwillige brandweerman blijven

Naast lid van de vrijwillige brandweer, is hij 16 jaar postcommandant van blusgroep Berkhout: de langst zittende postcommandant van blusgroep Berkhout. Deze functie heeft hij, op eigen verzoek, per 1 april overgedragen aan zijn opvolger. Hij blijft nog als vrijwilliger lid van blusgroep Berkhout.

Functies

De volgende functies zijn door hem ingevuld: vrijwillig postcommandant, bevelvoerder, chauffeur-pompbediener, manschap, verkenner gevaarlijke stoffen oefenleider en brandweerchauffeur.

Reacties