Gemeente Koggenland op oorlogspad

Foto: Johan Joost van Daalen
Het heeft er alle schijn van dat er bij de gemeente Koggenland een grote schoonmaakbeurt gaande is. Alle slordigheid van vele jaren moet in een keer weggepoetst worden. Een ieder die onbedoeld of expres oneigenlijk gebruik maakt van gemeentegrond is getrakteerd op een schrijven waar het een en ander in wordt duidelijk gemaakt.
¨Verjaring gaat niet op. Het gebrek aan 3,5 meter hek kost ons de kop!¨
Zo ook wij, Fam. Swart, Noord-Spierdijkerweg 149 te Spierdijk. Sinds augustus vorig jaar wonen we hier met veel plezier. We verheugen ons op “ ons” eerste voorjaar want ons huis staat bijna rondom in de Hortensia’s! Nu blijkt dat ruim 50 meter voortuin ( waar de struikjes al jaren staan) niet van ons is. Helaas bij nameten van de gegevens van het kadaster komen we er achter dat er inderdaad iets niet klopt in ons nadeel. Wie betwijfeld nou bij aankoop dat een met prachtig smeedijzeren hek omheind voortuintje niet bij het huis hoort? Het staat er al jaren zo…..
“ Kun je geen beroep doen op verjaring” roepen bereidwillige buren.
Nee, dat is al afgewezen omdat het desbetreffende stuk grond niet voorzien is van een volledig aaneengesloten hek! Ruim drie meter bij de oprit naar de garage, ontbreekt. Lieve mensen, dan zakt je broek toch af!
Simpel; opdoeken, kopen ( Zo’n slordige € 9000 ) of huren. Het huurcontract was voor het gemak al in tweevoud bij het eerste schrijven bijgesloten.

Wat nu?

Conclusie: door allerlei verschuivingen, overnamen en veranderingen door de bestuurders, mogen de onschuldige burgers uiteindelijk voor de zaken opdraaien!
Lottie Swart, Noordspierdijkerweg 149, Spierdijk