Reisdocument laten bezorgen kan tegenwoordig ook

Foto: Gemeente Koggenland

Vanaf 1 september kunt u uw paspoort, identiteitskaart en rijbewijs laten bezorgen. Bij de aanvraag in het gemeentehuis van uw reisdocument geeft u aan of u het wilt laten bezorgen. Uiteraard kunt u document ook nog steeds ophalen in het gemeentehuis als u dat liever heeft. Bezorgen is mogelijk bij u thuis, op uw werk of op een ander adres in Nederland.

Veilig

De bezorging gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf. De medewerkers zijn gescreend met een Verklaring omtrent Gedrag. De gemeente levert het reisdocument in een verzegelde envelop aan bij de bezorgdienst.

Hoe werkt het?

Bij de aanvraag van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs geef je aan of je het reisdocument wilt laten bezorgen. Dit kan thuis of op een ander adres. Op het afgesproken tijdstip komt de medewerker van de bezorgdienst aan de deur, stelt de identiteit vast van de aanvragers van het document en opent de verzegeling in aanwezigheid van de aanvrager.

Overhandiging

Het document wordt net als op het gemeentehuis persoonlijk overhandigd. Op de dag van bezorging kunt u de exacte bezorgtijd volgen. Het is dus niet nodig om lang op het afgesproken adres te wachten.

Uitzondering

Bezorgen is mogelijk is heel Nederland, maar niet op openbare plekken en niet op de Waddeneilanden. Bezorgen is dus ook mogelijk op het werkadres.

Gang van zaken

De bezorging

  • DynaLogic bezorgt voor de gemeente Koggenland de paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen.
  • Is uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs klaar voor bezorging? Dan krijgt u van DynaLogic een e-mail om een afspraak te maken. Online een afspraak maken heeft de voorkeur.
  • Via MyDynalogic maakt u een afspraak. U kiest hier de gewenste tijd en het adres. U kunt hier ook de afspraak wijzigen als dat nodig is. En u ziet welke bezorger uw document komt brengen.
  • De gemeente levert uw reisdocument verzegeld aan bij DynaLogic.
  • De bezorger controleert uw identiteit bij de bezorging. Dit gebeurt door de verzegelde envelop met uw paspoort en/of identiteitskaart in uw aanwezigheid te openen. Uw identiteit wordt vastgesteld en u tekent voor ontvangst.
  • Bij levering van paspoort, identiteitskaart of rijbewijs voor meerdere gezinsleden/huisgenoten, moeten al die gezinsleden/huisgenoten op het moment van bezorging aanwezig zijn. Dit geldt ook voor kinderen. De identiteiten worden vastgesteld en iedereen tekent voor ontvangst. Tot 12 jaar tekent alleen één van de ouders of verzorgers. Kinderen vanaf 12 jaar tekenen mee voor ontvangst.

Bezorgplaatsen

Het paspoort en de identiteitskaarten worden bezorgd op het woonadres, werkadres of verblijfadres

Reacties