Gemeentelijke WOZ belastingaanslag 2016

WOZ-formulier Koggenland.
WOZ-formulier Koggenland.
Foto: Koggenland.nl

Gemeentelijke WOZ belastingaanslag 2016Bij alle inwoners van Koggenland is de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen 2016 in de brievenbus gevallen. Op deze aanslag kan onder andere het bedrag voor rioolheffing, afvalstoffenheffing, hondenbelasting en OZB staan. Ook vindt u er de WOZ-waarde van uw woning.

De WOZ-waarde bepalen

Op basis van de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) bepaalt de gemeente jaarlijks de waarde van alle onroerende zaken in haar gemeente. Onroerende zaken zijn woningen, bedrijfspanden en onbebouwde stukken grond. De WOZ-waarde van uw woning is door de gemeente bepaald naar de waarde die uw woning had op 1 januari 2015. Deze datum is de waardepeildatum en ligt een jaar vóór het belastingjaar 2016. Uit cijfers blijkt dat de gemiddelde stijging in waarde van alle woningen in Koggenland 0,5% bedraagt. Het landelijk gemiddelde is een stijging van 1,2%.

In individuele gevallen kan het percentage (sterk) afwijken van het gemiddelde in de gemeente. Zo komt het voor dat als gevolg van een verkoop in de directe omgeving van uw woning, de waarde stijgt.