Dagbehandeling oncologie NWZ sfeervol vernieuwd

Foto: NWZ

De dagbehandeling oncologie (430) van locatie Alkmaar is in het nieuw gestoken. Zo is er voor de patiënten een sfeervolle omgeving gecreëerd. Een donatie van € 15.000 euro van de Stichting HAL in Beweging heeft dit mogelijk gemaakt.

Dagbehandeling oncologie sfeervol vernieuwd

Met de financiële donatie is de afdeling in zachte tinten geschilderd. Her en der zijn zitjes opgesteld. Samen met de nieuwe gordijnen en de ontvangstbalie met comfortabele wachtbanken verwacht de NWZ kankerpatiënten en hun naasten het zo aangenaam mogelijk te maken tijdens hun verblijf.

Ook hangen over de hele afdeling aan de wanden grote sfeervolle fotoplaten met daarop afbeeldingen uit de natuur. Het geheel geeft de afdeling een huiselijke en sfeervolle look. Aan de  persoonlijke zorg van de zorgverleners zal het in elk geval niet liggen.

Trots op afdeling Oncologie

Het team is trots op de afdeling. ‘En dat kunnen ze zijn, vertelt Hein Visser, internist-hematoloog Noordwest Ziekenhuisgroep. Een verblijf op de dagbehandeling oncologie doe je niet zomaar. Het zijn voor onze patiënten zeer emotionele momenten. Wij moeten ervoor zorgen dat het verblijf zo prettig mogelijk is. Dat doen we met onze vernieuwde afdeling en ons verpleegkundig team die er hard aan werkt’. Op de dagbehandeling oncologie worden patiënten met kanker behandeld met chemotherapie en/of immunotherapie.

Stichting HAL in Beweging

HAL in beweging is een lokaal initiatief van Gertie Franconeri (ervaringsdeskundige) en Jacco Schekkerman (fysiotherapeut). Zij leveren actief een bijdrage aan de strijd tegen kanker. Met lokaal gerichte sportevenementen creëren zij een fundraising met de nadruk op gezondheid en gezond bewegen.