Raad van Bestuur fusieziekenhuis rond

Foto: Twitter Ymke Fokma

De raad van bestuur van het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis is versterkt met een nieuw lid. Ymke Fokma start op 6 juni als bestuurslid van het fusieziekenhuis. Ervaring met de zorg heeft ze als oud directeur AMC en met haar arbeidsverleden bij twee verzekeraars.

Raad van Bestuur fusieziekenhuis rond

Fokma (43 jaar) heeft veel ervaring in de zorg. De afgelopen drie jaar was ze als directeur bedrijfsvoering werkzaam bij het AMC. Daarvoor werkte ze bij zorgverzekeraar Achmea en The Boston Consulting Group.

Ymke Fokma bestuurslid Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis

Arno Timmermans is al eerder benoemd als voorzitter raad van bestuur van de ziekenhuizen die per 1 april zijn gefuseerd. Evenals Hugo Keuzenkamp, die bestuurslid is. De raad van commissarissen is blij dat met de benoeming van Ymke Fokma de raad van bestuur van het fusieziekenhuis compleet is.

Jan van Walsem, voorzitter raad van commissarissen: ”Als raad hebben we er vertrouwen in dat dit bestuursteam het vervolg van de fusie in goede banen gaat leiden zodat patiënten goede medisch-specialistische zorg in de regio blijven ontvangen.”

Lees ook :

1-4-2017 Fusie Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis rond

23-11-2016 Fusie Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis