Koggenland opent fietstunnels met een Tunneltocht

Foto: Theo Annes

Afgelopen zaterdag werden de nieuwe fietstunnels van de Westfrisiaweg in Koggenland voor het publiek geopend met een Tunneltocht. Er waren 200 deelnemers. Wethouder Van der Pol lostte het startschot.

TunneltochtDe tunnel bij Wogmeer ondervonden de meesten als het lastigste. Alle tunnels zijn even steil. Het hellingspercentage is ongeveer 15 procent. De deelnemers kregen onderweg stempels. In ruil voor hun stempelkaart aan het eind een fietslampje van de Provincie Noord-Holland. Onderweg bood het CDA de fietsers een appeltje tegen de dorat aan. Coalitiepartner VVD een mandarijn.

Eerste ervaringen gebruikers

Fietsers die een zware last met zich mee torsen -zoals postbezorgers- zullen het doorgaans hier vrij zwaar hebben. De tunnel bij de Wogmeer kenmerkt zich met aan beide kanten mooie haarspeldbochten.Tunneltocht

Als je de tunnel bij het bedrijventerrein van Obdam gebruikt kom je aan het eind van zo´n steile afdaling bij een vrij haakse bocht uit met een onoverzichtelijke bocht. Met tegenliggers zou je daar in botsing kunnen komen. Rechts blijven rijden is daar da ook het devies.

De tunnel bij Spierdijk heeft bij het voetgangerspad een stoeprand. Fietsers zullen hier hun trapperstand hoog moeten houden.

 

 

Reacties