Emotionele verhuizing Waterlandziekenhuis naar Hoorn

De verhuizing van acute verloskunde, neonatologie en klinische kindergeneeskunde van Purmerend naar Hoorn op 4 november heeft gevolgen voor spoedzorg voor kinderen in Purmerend. Ouders van zieke kinderen kunnen buiten kantooruren zoals altijd contact opnemen met de huisartsen op de Spoedpost in Purmerend.

Vanaf 4 november kunnen kinderen met ernstige verwondingen en/of ernstige ziekten op de spoedeisende hulp in Hoorn terecht en niet meer op de Spoedpost in het Waterlandziekenhuis. Voorbeelden daarvan zijn hoge koorts, buikpijn, een ongeval, problemen met slikken, benauwdheid en/of (heftige) allergische reacties.

Deze verandering is nodig omdat kinderartsen vanaf 4 november in Purmerend alleen tijdens kantooruren in het Waterlandziekenhuis zijn en er geen mogelijkheid is om kinderen op te nemen. Een kind kan wel op de spoedeisende hulp in Purmerend worden behandeld voor kleine verwondingen, zoals schaaf- en snijwonden, keel, neus of oorklachten of (ongecompliceerde) botbreuken waarvoor geen opname of operatie nodig is. Kinderarts Karin Massar: “Maar het is altijd mogelijk dat dit kind, afhankelijk van de ernst en de aard van de klacht, alsnog naar Hoorn wordt overgeplaatst. Ik kan me voorstellen dat het wennen is voor ouders. Bel bij twijfel gewoon net als altijd de Spoedpost in Purmerend.”

Reacties