Informatiemarkt over orgaan- en weefseldonatie

Foto: MCA

In de Nationale Donorweek 2015 (12 tot 17 oktober) organiseren het West Fries Gasthuis (WFG), Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) en Medisch Centrum Alkmaar (MCA) (samen met het Gemini Ziekenhuis) een informatiemarkt met betrekking tot orgaan- en weefseldonatie.

Naast presentaties zijn er informatiekramen waar u terecht kunt met al uw vragen over orgaan- en weefseldonatie. De deelnemers aan de avond zijn de botbank, corneabank (hoornvlies), huidbank, een donatie-intensivist, geestelijke verzorging (ethiek) en een ervaringsdeskundige die een hoornvliestransplantatie heeft ondergaan.

Data en tijden

De informatiemarkt in Medisch Centrum Alkmaar vindt plaats op dinsdag 13 oktober (Aletta Jacobszaal). De markt is in alle huizen van 17.00 tot 20.00 uur. Bezoekers aan de markt kunnen vrij binnenlopen, vragen stellen of een informatiesessie bijwonen. Maandag 12 oktober is de markt te vinden in het West Fries Gasthuis (Hoorn) en op woensdag 14 oktober in het RKZ in Beverwijk (zelfde tijden).

Busvervoer vanuit Den Helder

Om inwoners van Den Helder en omstreken in de gelegenheid te stellen de markt in MCA te bezoeken, hebben we een buspendel geregeld. Bij een opgave van minimaal 10 personen vertrekt de bus om 16.00 uur vanaf het Gemini Ziekenhuis (Huisduinerweg) naar Alkmaar. Om 20.00 uur rijdt de bus weer terug. Wilt u meerijden, dan moet u zich voor 10 oktober aanmelden bij [email protected]of telefonisch 0223 – 69 63 46. Mocht er onvoldoende belangstelling zijn voor de bus, dan krijgt u daarvan bericht.

Informatiestand in MCA en Gemini Ziekenhuis

Tijdens de Nationale Donorweek staat er in de hal van het Gemini Ziekenhuis én in MCA een stand van de  Donorstichting. Hier kunt van u van maandag tot en met donderdag terecht voor informatie en om vragen te stellen.