Auto te water en wat doe ik dan met de lifehammer?

Foto: Stichting Auto te Water

Wist u dat er jaarlijks ongeveer 700 tot 800 auto’s te water raken in ons mooie kikkerland vol met sloten, kanalen, meren en plassen? Gelukkig weten er mensen het voertuig veilig te verlaten, in veel gevallen krijgen zij hierbij hulp van een omstandiger of een toeschouwer. Helaas zijn ook heel veel mensen niet in deze gelukkige positie, zij zijn alleen of raken in paniek.

Trainingen op het gebied van veiligheid

Stichting Auto te water biedt trainingen op het gebied van veiligheid, van een korte training (experience) tot een volledige training compleet met EHBO bij waterongevallen. Deze Stichting kan niet voorkomen dat mensen te water geraken, niemand kan dit voorkomen! Te water raken kan namelijk iedereen gebeuren, weersinvloeden zoals het reflecteren van de zon of heftige regen, hagel of sneeuwval kunnen bijvoorbeeld oorzaken zijn. Maar een klapband, een overstekend dier, of een slinger aan een stuur door een mede weggebruiker kan er natuurlijk ook voor zorgen dat u de controle kwijtraakt en te water raakt. Of u nu een goed en ervaren chauffeur bent of een beginnende weggebruiker.

Gecontroleerde setting bij Stichting Auto te water

Auto te waterStichting Auto te water kan u in gecontroleerde setting laten meemaken wat er kan gebeuren. Door een uitgebreide theorieles en een goede praktijkles waarbij een cursist meermaals te water zal gaan op diverse wijze kan een training er voor zorgen dat de paniek beperkt blijft en mensen kunnen handelen. Bewustwording van gevaren maar ook van beveiliging kan veel ellende voorkomen.

Zo weten bijvoorbeeld heel veel mensen niet waar de life-hammer zich in de auto bevind, of hoe ze deze uit de houder kunnen nemen. En als men deze wel weet te vinden en te pakken weet men veelal niet wat je er mee moet of kunt doen, een klein maar veelzeggend voorbeeld van slechts 1 van de behandelde onderdelen van de training.

Trainingen

Kom op vandaag van 12:00-13.30 uur of van 14:00-15:30 uur naar Zwembad Buitenweere in Obdam naar de Auto te water experience. Kijk ook op https://koggenland.nieuws.nl/evenementen/auto-te-water-experience-in-zwembad-buitenweere/

Weet u hoe u zou moeten handelen wanneer u met de auto te water raakt? In samenwerking met vele binnen en buitenbaden en/of recreatieplassen organiseert stichting Auto te Water trainingen waarbij u individueel of in een groepje kunt aansluiten.
Kijk op www.autotewater.nl voor een training in uw regio.

Voor een training op maat voor een grotere groep kunt u altijd even contact opnemen met [email protected].