Betalen, kwijtschelding en teruggave gemeente Koggenland

Foto: Sociaalverhaal.com

Automatische incasso, machtiging

U kunt de gemeentelijke belastingen betalen via een automatische incasso. U geeft de gemeente dan toestemming om de belasting in termijnen van uw rekening af te schrijven. Dit heet een machtiging. U hebt hier dus geen omkijken naar.

Machtiging afgeven

Indien u (nog) geen machtiging heeft afgegeven en u wilt het aanslagbedrag door middel van automatische incasso in zes termijnen gespreid betalen, dan kunt u een machtigingsformulier bij de gemeente opvragen, of in het gemeentehuis invullen en indienen.

De machtiging moet tien werkdagen voor de eerste vervaldatum van de aanslag bij de gemeente zijn ingediend.

Wanneer u al gebruik maakt van betaling via automatische incasso staat dit vermeld op uw aanslagbiljet. De zes vervaldata van de automatische incasso staan op het aanslagbiljet vermeld. De eerste incasso vindt plaats één maand na dagtekening van het aanslagbiljet.

Gang van zaken

Machtiging

Geeft u toestemming voor afschrijving via automatische incasso dan wordt in zes maandelijke termijnen een deel van de belasting van uw rekening afgeschreven.

Geen machtiging

Geeft u de gemeente geen machtiging dan kunt u de belastingen betalen via internetbankieren of via een overschrijving bij de bank. Het rekeningnummer van de gemeente Koggenland is IBAN NL80 BNGH 0285 1281 83.

Lees ook :
Hondenbelasting

Afvalstoffenheffing

Rioolheffing

WOZ-waarfde

Forenzenbelasting

Bezwaar maken