Warm Thuis opent deuren op Burendag

Zaterdag 24 september openden de begeleiders van woonvoorziening ‘Klein Suydermeer’ de deuren voor hun buren op de landelijke Burendag.

De woonvoorziening staat in het centrum van Zuidermeer en is voor mensen met een dementie op een voormalig boerenerf. Er staan een stolpboerderij, drie groepswoningen en het ontmoetingscentrum De Hooischuur.

De term ´Dementen´ werkt te stigmatiserend en mag hier niet gebruikt worden. In plaats van deze term spreken de begeleiders hier liever van ´Mensen met een dementie´. Ook zoeken de begeleiders constant naar wegen de bewoners deel uit te laten maken van de samenleving. Tot nu is dat succesvol. Ook de omwonenden zijn hier enthousiast over.

Beestenschuur

_D4S1486Op deze dag werd voor het eerst vol trots de nieuwe beestenschuur geopend. Deze woonvoorziening is er om mensen met een dementie zolang mogelijk middenin de samenleving te kunnen houden. Het met elkaar verzorgen van de dieren helpt hun daarbij. Zeker in de gezonde lucht van Koggenland.

De nieuwe beestenschuur is helemaal betaald door 2 sponsoren. Ron en Mario hebben met de Step11Elstedentocht maar liefst €5000 opgehaald. De Rabobank heeft ook € 3000 bijgedragen.

Ook heeft de Woonvoorziening Suydermeer nieuwe dieren kunnen aanschaffen.

Burendag

Op het terrein staan nu allemaal kraampjes opgesteld met zelfgemaakte producten. Een deel is gemaakt door de bewoners. Ook hebben de buren zelf producten gemaakt en ook een instelling uit Wognum voor zwakbegaafden. Alle producten konden hier verkocht worden.

_D4S1500Mede geholpen door het mooie nazomerse weer was de belangstelling heel goed. Mensen konden op een ingesteld terrasje wat drinken en wat eten en onderwijl van muziek genieten._D4S1498

_D4S1494