Buurtbus Koggenland rendeert goed

Foto: http://koggenhopper.nl/

Obdam – Uit een welingelichte bron heeft Koggenland Nieuws zich laten vertellen dat in haar 4-jarige bestaan de buurtbus Koggenland bijna het drievoudige aantal passagiers heeft.

Een van de buschauffeurs vertelde deze krant dat de Provincie Noord-Holland en Connexion een minimum aantal passagiers van 400 als eis stelt.

Inmiddels trekt de buurtbus, die tussen Obdam en Heerhugowaard heen-en-weer rijdt, zelfs 1100 passagiers aan.

Vier jaar geleden kon de Connexion-verbinding niet uit. Door de inspanningsverplichting die de Provincie heeft om met een alternatief te komen is destijds de buurtbusvereniging Koggenland opgericht.

Met een enthousiast groepje vrijwilligers is toen de buurtbusvereniging opgezet om de busverbinding tussen Obdam en Heerhugowaard in stand gehouden. De chauffeurs bleken toen gemakkelijk te vinden.

Buslijn 417 Schagen-Obdam

Voor de buslijn 417 die tussen Schagen en Obdam dagelijks heen-en-weer pendelt liggen er nu plannen om opnieuw een reguliere Connexion-verbinding op te gaan zetten.

Ook in Spierdijk is al aangegeven om een buurtbus te laten rijden naar Heerhugowaard. De chauffeur die met Koggenland Nieuws hierover sprak:¨Wij zouden de dienstverlening met een halfuur moeten verlengen, wat dan tot gevolg zou hebben dat veel passagiers net hun trein zouden missen. Dat gaat daarom niks worden¨.