Victoria-O slecht in beker

Foto: Victoria Obdam

Het eerste van Victoria-O en de beker van de KNVB WEST 1 is al jaren geen succesverhaal. De wedstrijden spelen zich altijd af rondom de Obdammer Kermis en in de vakantieperiode. De Obdammers hebben dan kennelijk traditioneel last van het bier en van de rust tijdens de vakanties. Dat moet natuurlijk eens anders kunnen. Dit jaar al?

Tegenstanders dit jaar waren Dirkshorn 4e klasse A-SVW´27 3e klasse B uit Heerhugowaard en Vrone 4e klasse A uit Sint Pancras.

Geluk kun je afdwingen

De eerste wedstrijd uit tegen de Heerhugowaarders op de donderdag na de kermis werd een deceptie. Zichtbaar was het bier de heren nog teveel in de benen gezakt. Een nederland van maar liefst 8-0 was terecht hoewel een glasxuiver doelpunt van Victoria-O door de assistent-scheidsrechter van SVW kant onterecht werd afgevlagd. Over geluk gesproken, dat kun je afdwingen en dat mankeerde er die wedstrijd dus duidelijk aan bij de Obdammers.

De 2e tegenstander op zondag 28 augustus was tegen Dirkshorn. Heel slordig (slect) verdedigen was een grote oorzaak van deze forse nederlaag van 6-2.

De 3e tegenstander uit Sint Pancras van Vrone werd tegemoet getreden op dinsdag 30 augustus. Ook tegen Vrone hadden de Oranje-Zwarten weinig in te brengen en werd dan ook kansloos verloren met 5-0.

In de beker 19 doelpunten om je oren krijgen en slechts 2 daar tegenover weten te stellen is een schaamteloze mislukking. Wel moet gezegd worden dat er in alle wedstrijden niet volledig werd aangetreden.

Competitiestart

Na deze teleurstellende resultaten werd de 1e competitiewestrijd thuis tegen De Valken uit HEM met angst en beven tegemoet gezien. In de eerste helft was hiervan dan ook sprake en spelden de mannen uit Hem veel beter dan de Victorianen.

Er werden weinig kansen gecreëerd. De ruststand was 1-1. Het doelpunt van de Valken had kunnen worden voorkomen en het doelpunt van Victoria-Obdam door Wessel Klaver was een weggevertje.

In de 2e helft gooide Victoria-O. gelukkig alle schroom van zich af. Hoewel dat wel na het 2e doelpunt van De Valken na een foutje van Frank Bakker was. De trainer van de Victorianen had daarna snel de gevaarlijke spits Tino Rood en breker op het middenvceld Joost Stam ingebracht.

Het ging daarna beter lopen en het 2e doelpunt van de Victorianen ontstond door een werkelijk prachtige aanval. Een prachtige pass van Tino Rood  moest meerdere malen optreden werd prima benut door de aanvaller Wessel Klaver. De spanning kwam terug in de wedstrijd en de ingevallen keeper Frank Bakker moest menigmalen optreden. Pech had hij met een bal op de lat en vlak voor tijd kwam hij oog in oog te stand met de keeper.

Leuke wedstrijd Victoria-O

Het publiek had deze goal niet meer verwacht, hoewel het wel een leuke wedstrijd was. Het publiek is dan de winnaar ervan.

De komende week moet blijken hoe het verdergaat.  Eerst tegen ALC Abbekerk uit en DWB De Weere thuis. Deze beide clubs speelden vorig seizoen in de 5e klasse. Daar moet het moet het mogelijk zijn de zo broodnodige punten te pakken. Daar moet het mogelijk zijn punten te pakken.

ALC begon ook slecht aan het seizoen. De eerste wedstrijd verloren zij met 5-0 fegen het sterkgeachte Strandvogels en DWB bgegon verdienstelijk met een gelijkspel tegen RKEDO.