Historische route Ringvaart Koggenland

Voor de tweede achtereenvolgende keer is dit weekend de historische wandel- en vaartocht over de Ringvaart tussen Opmeer en Rustenburg gehouden. Koggenland Nieuws is sfeer wezen proeven.

In de vorige editie was het weer mooier en dat bracht meteen bij de start toen al 150 deelnemers op. Dit jaar moest de organisatie van de Opmeer editie van de Westfriese Waterweken genoegen nemen met een kleine 100 bezoekers.

Ringvaart route

Westfriese waterweken OpmeerDe route liep langs de rustige kant van de Ringvaart van Opmeer naar Rustenburg. De start was van 10 uur tot half twaalf. De deelnemers hadden de keuze om de hele afstand te lopen, dan wel onderweg een stuk mee te varen met een van de bootjes.

Het eerste opstappunt daarvoor was bij de Wipbrug, daar lag een praam te wachten op mogelijke passagiers. Deze kon niet onder de wipbrug door en daarom lag daar aan de andere kant nog een bootje.

Andere opstappunt was bij Dorstig ter hoogte van de Bed & Breakfast, Op een aantal plaatsen waren EHB0-posten ingesteld.

Het eindpunt was bij de Gouden Karper in Rustenburg, daar werd geconsumeerd. Ook was het sluisje van Rustenburg gewild om even te kijken in afwachting van de bootjes. De meesten gingen via water weer terug naar het beginpunt.