Stand regionaal zwemwater

Foto: Rijkswaterstaat

Obdam – Eindelijk mooi voorjaarsweer en de zomer komt er ook aan. Hoe staat het buitenwater ervoor?

Mei is de maand van schoon en gezond water. Het zwemseizoen is weer geopend. Rijkswaterstaat en het recreatieschap Westfriesland laten voor én tijdens het zwemseizoen de kwaliteit controleren van een aantal zwemlocaties in de buitenlucht.

ZwemwaterIn het laboratorium is binnen twee dagen duidelijk of ons water voldoende schoon en gezond is om in te zwemmen. Op www.zwemwater.nl kun je zien welke locaties dit zijn.

Belangrijke tip is om vooral alert te blijven op de aanwijzingen van de provincie Noord-Holland. Momenteel is al het Westfriese zwemwater gezond, mocht er wat veranderen dan geeft de provincie dat via zowel de website Zwemwater.nl als via de regionale media aan u door. Volg dan die aanwijzingen op ivm. uw eigen gezondheid.

Op deze website staat exact aangegeven wat de borden dan betekebnebn, zodra u die zich staan : http://www.zwemwater.nl/meldingen#zwemverbod

Ook houdt Koggenland,nieuws.nl voor u de ontwikkelingen op zwemwatergebied voor u in de gaten Dus houd vooral ook hiervoor Koggenland Nieuws in de gaten,