Zonnepanelen in trek bij Koggenlanders

Foto: Gemeente Koggenland

Er blijkt opnieuw veel interesse in alweer de vijfde groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie in de provincie Noord-Holland.

Inmiddels hebben ruim 3200 inwoners van de provincie Noord-Holland zich aangemeld als deelnemer. In Koggenland hebben zich al 77 inwoners aangemeld. De inschrijving voor de actie sluit op 11 mei. Geïnteresseerden hebben dus nog maar een paar dagen om zich vrijblijvend in te schrijven via www.SamenZonneEnergie.nl.

De puntjes op de i van Scharwoude
Wethouder Knijn hier tijdens het bewonersoverleg in Scharwoude.

Wethouder Koos Knijn

“Ik ben trots op alle Koggenlandse inschrijvingen, en ik hoop dat dit er nog meer worden. Het zelf opwekken van eigen duurzame energie is goed voor omgeving én portemonnee.”

Eter dan een spaarrekening

De interesse in het opwekken van eigen duurzame energie is begrijpelijk. Gemiddeld verdienen zonnepanelensystemen zich in 6 tot 10 jaar volledig terug. De systemen gaan minimaal 25 jaar mee, terwijl de elektriciteitsprijzen verder toenemen. Een investering in zonnepanelen rendeert daarom aanzienlijk beter dan een gemiddelde spaarrekening. Bovendien wekken zonnepanelen groene stroom op, waardoor een zonnepanelen-eigenaar bijdraagt aan een duurzamere omgeving.

Kwaliteit voorop

Op 12 mei organiseert SamenZonneEnergie een veiling onder zonnepanelenleveranciers. Deze leveranciers mogen niet zomaar meedoen, maar doorlopen eerst een uitgebreid kwalificatieproces. “Kwaliteit staat altijd voorop”, aldus Kirsten Kremer, projectmanager van SamenZonneEnergie. De leverancier die het beste bod uitbrengt, wint de veiling en doet alle deelnemers een aanbod voor een zonnepanelensysteem op maat.

Inschrijven

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend deelnemen aan de groepsaankoop door zich uiterlijk 11 mei in te schrijven via www.SamenZonneEnergie.nl.