Nieuwe kunstexpositie Helderse ziekenhuis

Foto: NWZ

In Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder is tot eind juni een nieuwe kunstexpositie met een grote variatie aan kunstwerken en zijden doeken te bezichtigen. Met dank aan kunstenaars Rene Koch, Irene Zandvliet, Annemieke Boelkens, Margriet v.d. Horst, Wijpkje Dijk, Pieternel Geurtz en Marleen Bakker. De expositie is tot eind juni gratis te bewonderen op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Schilderijen kunstexpositie helderse ziekenhuis

Rene Koch is geboren in Lagos en woont nu 4 jaar in Den Helder. Hij volgde een opleiding aan de Amsterdamse Grafische School en leerde daarna door voor reclametekenaar/illustrator. In zijn werk als realistisch schilder laat hij zich inspireren door Afrika en de Hollandse kust. Maar hij beperkt zich niet tot deze thema’s. Soms wil hij een boodschap overbrengen, een andere keer alleen een sfeer of emotie. Soms sereen, soms uitbundig, maar altijd gepassioneerd. Irene Zandvliet is in 2007 begonnen met schilderen van vooral realistisch werk. Later is zij wat losser gaan schilderen, omdat deze manier van schilderen bij haar past. Veelvuldig gebruik maken van kleuren vindt zij heerlijk. Het werk van Irene heeft met recht vele gezichten. Annemieke Boelkens woont en werkt op Texel. De liefde voor het schilderen begon al op jonge leeftijd en heeft zij meegekregen van haar vader en grootvader. Het speciale licht van Texel, de grote verscheidenheid aan landschappen en steeds wisselende luchten en zeeën zijn een constante bron van inspiratie voor haar.

Ogen

Margriet v.d. Horst schildert al ruim 35 jaar. Voorheen schilderde zij voornamelijk landschappen en stillevens, maar vanwege slecht zicht door een oogaandoening (Macula Degeneratie) is dit veranderd. Margriet dacht nooit meer te kunnen schilderen, maar heeft toch een andere manier gevonden. Zij richt zij zich nu voornamelijk op het schilderen van ogen. De keuze om haar schilderijen op te hangen op de poli oogheelkunde/neurologie was dan ook vanzelfsprekend.

Zijden doeken

Wijpkje Dijk is zijdeschilderes. De zijden doeken zijn heerlijk te dragen voor mensen met haaruitval, door chemo, of een andere reden. Het mengen en samenstellen van kleuren is een passie. Door het intensieve kleurgebruik en de glans van echte zijde, ontstaat er een bijzonder geheel. De doeken zijn te bewonderen in de vitrines in de centrale hal en in de hal op de 1e verdieping. Daar vindt u ook prachtige zijden sjaals.

Paal 12

Pieternel Geurtz en Marleen Bakker hebben elkaar ontmoet tijdens een cursus bij kunstenaar Peter van de Ploeg en exposeren samen in het ziekenhuis. De schilderijen van Geurtz en Bakker vinden  hun oorsprong op het strand bij Paal 12 op Texel. Sommige schilderijen hebben naderhand in hun eigen ateliers een definitieve uitwerking gekregen. Beide kunstenaars exposeren met recent werk.

Kunstenaars welkom

Kunstenaars die belangstelling hebben om te exposeren in ons ziekenhuis kunnen een e-mail sturen naar [email protected]

Reacties