Betere begeleiding en advisering van allochtonen met kanker

Foto: http://www.stichtingak.nl/Home.html

Allochtonen hebben het zwaar bij het integreren. Wanneer zij ook nog kanker erbij krijgen verergert hun situatie. Daarom organiseert het Inloophuis PISA in Hoorn in samenwerking met de Stichting Gezondheid Allochtonen en de Associatie Marokkaanse Artsen Nederland (AMAN) een lezing over ¨Betere begeleiding en advisering van allochtonen met kanker¨.

Allochtonen met kanker

Taalbarrières, cultuurverschillen, bespreekbaarheid van kanker en gebruik van de zorg. Dat zijn slechts enkele redenen waarom allochtone patiënten met kanker mogelijk op een andere manier met hun ziekte omgaan dan autochtone patiënten. Ze durven bijvoorbeeld niet goed over hun ziekte te praten of vragen te stellen aan hulpverleners. Een gevolg daarvan kan ijn dat de allochtone patiënt minder goed geïnformeerd is en minder goed voorbereid een behandeling ingaat. De keuzes die hij of zij maakt zijn vanwege deze achtergrond ook niet altijd weloverwogen.

Allochtonen met kanker

Stichting Gezondheid Allochtonen Nederland (SGAN) organiseert, in samenwerking met Inloophuis Pisa, een lezing over bovenstaand thema en nodigt u van harte uit.

Wiek Luza, coördinator van Inloophuis Pisa:¨Ook wij hebben geconstateerd dat allochtonen sterk zijn ondervertegenwoordigd in het totaal aantal mensen dat ons inloophuis bezoekt. Wij werken daarom graag mee aan deze bijeenkomst in de hoop ook voor deze groep mensen de drempel nar ons inloophuis te verlagen.¨

Doel van deze lezing is om zorginstellingen, patiëntenorganisaties en allochtone organisaties te informeren en met elkaar in gesprek te gaan over hoe wij samen aan de slag kunnen.

Wanneer, wat en waar?

Wanneer: donderdag 18 nei 2017 van 19:00-21:30 uur. Vanaf 18:45 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee.

Spreker: Internist oncoloog dr. Ali Lahdidioui.

Locatie: Inloophuis Pisa, Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn.

Aan het bijwonen van deze lezing zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage wordt echtger bijzonder op prijs gesteld.

Aanmelden: Voor deze activiteit kunt u zich aanmelden via de website van Inloophuis PISA: www.inloophuispisa.nl of via e-mail adres: [email protected]

Informatie: Voor eer informatie kunt u contact opnemen met het SGAN, telefoon 088 0036501 of [email protected]

NB: er wordt voor lekkere multiculturele hapjes gezorgd!

Lezing ´Betere begeleiding en advisering van allochtonen met kanker´ Stichting Gezondheid Allochtonen nederland, Associatie Marokkaanse artsen Nederland & Inloophuis PISA

Programma

  • 18:45 uur Ontvangst gasten
  • 19:00 uur Opening door mw. Wiek Luza (PISA) en dhr. Mehmet Uygun (SGAN)
  • 19;15 uur Korte presentatie SGAN
  • 1:30 uur Vertoning delen uit de film, ´Ik heb een dokter in Marokko´
  • 19:45 uur Lezing door dhr. Ali Lahdidioui (internist, bestuurslid AMAN, Associatie Marokkaanse Artsen Nederland)
  • 20:15 uur Pauze
  • 20:30 uur Discussie met de aanwezigen (interactief gedeelte)
  • 21:00 uur Afsluiting met multiculturele hapjes en drankjes