Asbestverwijdering subsidie vaker gebruiken

De inzamelprijzen van afval.
Vuilnisbakken en geld op een witte achtergrond.
recyclingsbelasting afvalbelasting tax geld fiscaal
De inzamelprijzen van afval. Vuilnisbakken en geld op een witte achtergrond. recyclingsbelasting afvalbelasting tax geld fiscaal
Foto:

Volgens Wethouder Koos Knijn van de gemeente Koggenland moeten we niet te lang wachten met het verwijderen van asbest en vooral gebruik maken van de subsidieregeling.

Oorzaak stimulans vervanging asbestdaken

Asbestdaken worden vanaf 2024 verboden. Met dit verbod wil het Rijk mens en milieu tegen de gevaren van blootstelling aan asbest. Saneerders van asbest gaan het druk krijgen. Daarbij is het onzeker of de rijksoverheid de subsidie handhaaft. Vandaar dat de gemeente Koggenland om haar inwoners te stimuleren het asbestdak nu  te verwijderen en te vervangen.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

Om sanering te versnellen heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu de ‘Subsidieregeling verwijderen asbestdaken’ in 2016 in het leven geroepen en deze loopt tot 2019. Voor 2017 is een budget van € 15 miljoen beschikbaar. Kijk op www.rvo.nl/ asbestdaken voor de subsidieregeling.

Meer weten?

Kijk op de website http://www.verwijderasbest.nu voor informatie over asbestverwijdering. U kunt ook terecht bij de regionale uitvoeringsdienst (RUD) Noord-Holland-Noord via www.rudnhn.nl.