Veel minder schoolverlaters in Koggenland

In Koggenland zijn veel minder schoolverlaters.
In Koggenland zijn veel minder schoolverlaters.
Foto: Theo Annes

Uit de cijfers van het jaarverslag leerplicht blijkt dat het aantal voortijdige schoolverlaters opnieuw is gedaald in Nederland. Ook binnen Koggenland zijn er minder jongeren voortijdig gestopt met school.

In de periode 2005-2015 daalde het aantal voortijdige schoolverlaters landelijk van 4.0% naar 1.8%. In Koggenland zakte het percentage in dezelfde periode van 3.5% naar 0.7%. Koggenland scoort hierin dus uitstekend!

Wethouder Win BijmanWethouder Bijman: “Ik ben heel blij met deze cijfers omdat het de toekomstkansen van onze jongeren enorm verhoogd als zij met een diploma de school verlaten. Complimenten aan het voortgezet onderwijs dat zich enorm heeft ingespannen om door middel van extra begeleiding de jongeren op de school te houden.”

Jongerenloket

Per 1 juli 2015 startte het Jongerenloket Westfriesland. Al snel bleek dat het Jongerenloket in een behoefte voorzag. Het Jongerenloket biedt jongeren in de leeftijd van 16-27 jaar in samenwerking met andere ketenpartners gestructureerd ondersteuning en begeleiding bij het vinden en behouden van scholing, werk of dagbesteding.

Het Jongerenloket heeft twee inloopspreekuren per week op de dinsdag- en woensdagmiddag bij WerkSaam in Hoorn. In de periode mei t/m september 2016 hebben 122 jongeren het loket bezocht met een hulpvraag. In de toekomst wil het Jongerenloket meer inloopspreekuren faciliteren.