Koggenland krachtig vooruit het nieuwe jaar in

Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting dinsdagavond 3 januari benoemde het college de heer Jan Oudejans tot ‘Vrijwilliger van het jaar 2017’. Dirk Jan Leegwater ontving de ‘Aanmoedigingsprijs voor jongeren’. De elfjarige Tess van der Himst werd ‘Sporter van het jaar 2017’.

Alle genomineerden voor de ‘Vrijwilliger van het jaar 2017’ werden door burgemeester Posthumus naar voren geroepen en door hem en wethouders Win Bijman en Caroline van de Pol in het zonnetje gezet. Na de nodige speeches en het heffen van het glas op 2017 vervolgde de avond met de officiële benoemingen.

Krachtig Koggenland in het nieuwe jaar

nieuwjaar 2017
Burgemeester Rob Posthumus brengt een toast uit op het nieuwe jaar.

In zijn nieuwjaarstoespraak verwees burgemeester Posthumus naar wat ons allemaal te wachten staat. Hij noemde in een vogelvlucht de verkiezing van Donald Trump tot president van de VS en de Brexit. Natuurlijk zal dit gevolgen gaan hebben op de Beurzen en de waarde van de Euro. Alleen is dat internationale en landelijke politiek.

Laten wij ons  bezighouden met onszelf.

Ook zal dit gevolgen gaan hebben voor ons allen. Daarom verwees burgemeester Posthumus naar de waarden en tradities die zich in onze eigen gemeenten bevinden. Hij noemde daarbij alle dorpen van de gemeente op. Met elkaar zullen wij de toekomst aan kunnen. Hij noemde bij naam de manier waarop in de diverse dorpen elk jaar huttendorpen worden gebouwd door de kinderen. Ook verwees hij naar de sportprestaties die er in de Koggenlandse sportverenigingen behaald worden.

Gelet op de ervaringen van andere gemeenten met fusies nam hij volledig afstand van een fusie met bijvoorbeeld de gemeente Opmeer. Het motto zal zijn Krachtig en traditioneel Koggenland.

Vrijwilliger van het jaar 2017

Wethouder Win Bijman benoemde Jan Oudejans tot ‘Vrijwilliger van het jaar 2017’ en bood hem bloemen aan en een fraai beeld. Jan doet al vijftien jaar het tuinonderhoud van de St. Victorkerk, pastorie en kerkhof. Ook doet hij allerlei klussen zoals schoonhouden van goten voor de St. Victorkerk. Verder werkt hij bij de sneeuwruimploeg en is verkeersregelaar. Jan serveert koffie na de viering, speelt spelletjes als koersbal en brengt misboekjes bij het verzorgingshuis Horstenburgh in Obdam. Deze misboekjes brengt hij ook bij de mensen thuis, die gebruik maken van de kerkradio in Obdam.

Aanmoedigingsprijs voor jongeren

Burgemeester Posthumus reikte de ‘Aanmoedigingsprijs voor jongeren’ uit aan Dirk Jan Leegwater. Hij ontving daarbij bloemen en een VVV-bon. Dirk Jan regelt en organiseert bij voetbalvereniging Kwiek ’78 in Avenhorn onder andere het Ouder-Kind Toernooi en de Penaltybokaal. Ook geeft hij keeperstraining aan de jeugd. Daarnaast verricht hij nog vele hand-en-spandiensten voor de club.

Sporter van het jaar 2017

Wethouder Caroline van de Pol benoemde Tess van der Himst tot ‘Sporter van het jaar 2017’. Tess van der Himst ontving daarbij bloemen en twee bioscoopbonnen. De elfjarige Tess is turnster van gymvereniging EDO uit De Goorn en is Nederlands Kampioen Sprong pupillen geworden.

Zie voor meer foto´s de fotoserie onder de leading foto.

Reacties