DRUGS EN WAPENS GEVONDEN IN OBDAM, PANDEN GESLOTEN

Foto:
Op dinsdag 23 april 2019 om 12:00 uur heeft burgemeester Jan Franx een woning en een bedrijfspand in Obdam voor zes maanden gesloten. In de woning heeft de politie honderden Xtc- pillen aangetroffen, en daarbij ook envelopjes met cocaïne, plastic zakken met henneptoppen en vijf wapens. In het bedrijfspand is een hennepkwekerij aangetroffen. Zowel de woning als het bedrijfspand was door dezelfde persoon in gebruik. De verdachte is aangehouden, wordt strafrechtelijk vervolgd door het OM en kan voorlopig dus zijn woning en bedrijfspand niet in.

Waarschuwing

Burgemeester Franx: “De gemeente Koggenland treedt hard op tegen criminaliteit. Wij passen het nultolerantiebeleid toe: ieder vergrijp wordt bestraft. Productie van en handel in soft- en harddrugs is in alle gevallen verboden. Door onze samenwerking met de politie en alerte inwoners is de kans om opgepakt te worden groot. In Koggenland wordt een woning, gebouw of schuur bij een eerste overtreding van de Opiumwet onmiddellijk gesloten.”

Meld verdachte situaties

Is er sprake van een verdachte situatie in uw buurt? Meld dit bij de politie via 0900 – 8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.