Zuidermeer wil slalommen tussen kinderwagens

Foto: Gemeente Koggenland

Het College van B&W van Koggenland legt regelmatig zijn luisterend oor neer in de dorpen middels speciale dorpsgesprekken. Donderdag was de beurt aan de bewoners van Zuidermeer.

“Mijn droom voor Zuidermeer in 2027? Ik wil slalommend tussen de kinderwagens naar de andere kant van het dorp fietsen.“

De West-Friese nuchterheid kent ook een romantische kant, zo blijkt tijdens het dorpsgesprek tussen de inwoners van Zuidermeer, de collegeleden en Werkgroep Leefbaarheid Zuidermeer.

Na de dorpsgesprekken eerder dit jaar met Scharwoude en Hensbroek gingen de collegeleden donderdagavond 1 december in gesprek met de inwoners van Zuidermeer. De toekomst van Zuidermeer stond centraal.

“Ik wil de mogelijkheid hebben om in Zuidermeer te kunnen blijven wonen”, aldus een inwoner. Daarvoor is wel het een en ander nodig, zo blijkt tijdens de avond.

“We willen goede basisvoorzieningen, zoals een basisschool, snel internet, openbaar vervoer en recreatie.” “We willen ook de landelijke identiteit behouden”.

Snel internet, woningbouw, wegen & verkeer en dorpsplein. Over deze vier onderwerpen waren de inwoners van Zuidermeer het snel eens : dat moet snel.

De Werkgroep Leefbaarheid Zuidermeer had op de agenda gezet :

  1. Internet (glasvezel)
  2. Woningbouw
  3. Aanpak van wegen & verkeer
  4. Mogelijke ontwikkeling van een dorpsplein

Met deze aanzet sturen de twaalf leden van de werkgroep al flink aan op de toekomst. Voor de vier hoofdonderwerpen vormden de inwoners werkgroepen waarna zij eerste actiepunten met de collegeleden bespraken.

De inwoners voegden hier nog vele andere onderwerpen aan toe.

  1. Meer openbaar verlichting op de Koggeweg
  2. Een mooi voetpad
  3. Behoud van het landelijk karakter
  4. Behoud van het verenigingsleven

Vervolg dorpsgesprekken

Burgemeester Posthumus en wethouders Win Bijman, Caroline van de Pol en Koos Knijn gaan in gesprek met al onze dorpen over de toekomstige leefbaarheid.

Meer informatie via www.koggenland.nl/dorpsgesprek.