Tweede ronde onkruidbestrijding

Voorbeeld bosmaaier.
Voorbeeld bosmaaier.
Foto: Youtube

Door veranderde regelgeving pakken we onkruidbestrijding op verharding sinds deze zomer anders aan dan voorheen.

Wij bestrijden het onkruid nu met de bosmaaier. Een efficiënte methode met een minimale belasting voor het milieu. De schelpenpaden worden aangepakt met hete lucht. We zijn gestart met de tweede ronde. We komen dit jaar nog meerdere keren langs.

Onkruidbestrijding op verharding: bosmaaier en hete lucht

Door het verbod op glyfosaat-houdende bestrijdingsmiddelen voor professionele gebruikers passen wij onze bestrijdingswijze aan.

Minimale belasting voor milieu

Wij gaan het onkruid op verhardingen bestrijden met de bosmaaier. De schelpenpaden worden aangepakt met hete lucht. Onkruidbestrijding met de bosmaaier is een efficiënte methode met een minimale belasting voor het milieu. Op de schelpenpaden is gekozen voor hete lucht. De ervaringen met hete lucht zijn erg positief en het bijkomende voordeel is dat de machine een stuk lichter is dan alternatieve methoden zoals heet water, stoom of branden. Hierdoor kan de machine vrijwel overal komen.

Start onkruidbestrijding

Begin juli startten we met de onkruidbestrijding. Het is helaas niet mogelijk gebleken om eerder te starten. Wij vragen uw begrip voor het iets groenere beeld op de straat en stoep in de gemeente. U bent vrij om onkruid te verwijderen; hiervoor alvast onze dank!

Onkruidbestrijding op verharding

Wij verwachten half juni te starten met de onkruidbestrijding op verhardingen. Tot die tijd vragen wij uw begrip voor het iets groenere beeld op straat en stoep. Wij kunnen ons voorstellen dat u zich stoort aan het onkruid nabij uw woning. U bent vrij om dit onkruid te verwijderen; hiervoor alvast onze dank!

Alternatieve bestrijding

Door verandering in regelgeving onderzoeken we momenteel alternatieve bestrijdingsmethoden. Eind maart heeft de regering namelijk besloten dat professionele gebruikers van onkruidbestrijdingsmiddelen geen middelen mogen gebruiken waar glyfosaat in zit. Particulier is het gebruik (vooralsnog) niet verboden. U leest in Koggennieuws editie 13 (26 juni) en op deze site later meer over onze nieuwe bestrijdingswijze.

Meer weten?

Heeft u vragen over de onkruidbestrijding binnen Koggenland dan kunt u contact opnemen met René Otter van de Afdeling Wonen & Ondernemen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0229) 54 84 85 of via [email protected].