Provinciale beslissing over fietstunnel Wogmeer

Foto: Gemeente Koggenland

Haarlem – Het project Westfrisiaweg N23 is al geruime tijd bezig. Momenteel is de projectgroep toe aan Wogmeer. De provincie moet alleen nog toestemming geven.

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft namens gedeputeerde staten van provincie Noord-Holland bekend gemaakt dat zij een ontwerpbeschikking ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ter inzage heeft gelegd.

De ontwerpbeschikking tweede fase (onderdeel bouwen) betreft het realiseren van een fietsonderdoorgang (KW05F) onder de nog aan te leggen Westfrisiaweg N23 ten noorden van de toekomstige rotonde bij Wogmeer N507 in de gemeente Koggenland. De omgevingsvergunning eerste fase (onderdeel planologisch gebruik) is verleend op 11 december 2015. De fietsonderdoorgang is onderdeel van een project van provinciaal belang ter verbetering van de N23 Westfrisiaweg.

De Crisis,- en herstelwet is van rechtswege van toepassing op de uiteindelijke definitieve beschikking. Dit heeft onder meer tot gevolg, dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op een beroepsprocedure. In dit verband verwijzen wij naar afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis,- en herstelwet.

Aanvrager: provincie Noord-Holland
Zaaknummer: 1320126

Inzage

De ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van de dag na publicatie gedurende zes weken (digitaal) ter inzage bij:
– provincie Noord-Holland, Houtplein 33 te Haarlem;
– gemeente Koggenland, Middenhof 2 De Goorn.

Meer informatie: https://www.odnzkg.nl/mozard/!suite42.scherm1260?mObj=196856