Rekenkamer Koggenland nieuwe voorzitter

Foto: Gemeente Koggenland

de Goorn – Maandagavond is de Gemeenteraad weer bij elkaar geweest. Een aantal kritische vraagtekens werden aan het College gesteld.

De discussie ging over het plan van de nieuwe zorgwijk in de Goorn. Het College heeft het plan om daar de bewoners eigen zorg aan te bieden. Nieuwe medische voorzieningen dichtbij de mensen die het nodig hebben. De vraag vanuit  Raad was alleen dichtbij welke voorzieningen. Dichtbij de winkelcentra? Zorgcentrum? Volgens wethouder Bijman gaat het hierbij om 1ste lijns medische zorg.

Ook kwam even de kwestie van de nieuwe vestiging van Noordwest Ziekenhuisgroep in Heerhugowaard. Dat ligt niet zo lekker momenteel en dat werd ook genoemd in de gemeenteraad van Koggenland.

Volgens wethouder Bijman wijzigt de samenleving van samenstelling en is het zaak om daar op in te spelen. Het hier ter tafel liggende plan is daarbij een goede optie. De gemeenteraad was het daarmee eens, maar gaf aan dat weliswaar het plan goed is alleen dat de locatie niet goed gekozen is. Voor de wethouder is een andere plek onbespreekbaar. Alleen als andere locaties geschikter zijn is dat bespreekbaar en neemt de gemeente die in overweging.

Rekenkamer KoggenlandNieuwe voorzitter Rekenkamer Koggenland

De heer Henk Wokke uit Hoorn is maandagavond benoemd tot voorzitter. Het Raadslid Peter Bakker is verkozen als lid van de Rekenkamer.

Rekenkamer Koggenland
Nieuw lid Rekenkamer Koggenland.

De heer Wokke is deskundige op organisatieadvies op gebied van strategie, financien, business cases, management development, organisatieontwikkeling en samenwerkingsvraagstukken. Tevens is hij leergangontwikkelaar en trainer op deze gebieden voor o.a. registeraccountants, Raden van Commissarissen en business controllers.

Salariëring directeur HVC

Het college verwijst voor de standpuntbepaling over de salariering van de directeur van de HVC Afvalverwijdering naar het samenwerkingsverband voor de 7 Westfriese Gemeenten. Koggenland wil in dit geval duidelijk zich conformeren aan de andere partners in WFG-verband. Met name de Oke-fractie heeft hier vragen over gesteld.

Vragen zijn er ook gerezen over het beleid wanneer campinggasten in Hensbroek zich bij het afvalverwijderingsstation vervoegen. Zij krijgen dan te horen dat zelf te moeten betalen waar de eigen inwoners dat gratis kunnen doen. Als de campinggasten niet vermelden dat zij van de camping af komen, zal dat een heel ander beeld geven.