Raymond Groot gelauwerd met publieksprijs

Het trotse ondernemersechtpaar toont de beker.
Het trotse ondernemersechtpaar toont de beker.
Foto: Johan Joost van Daalen

Hoorn – Raymond Groot in Hoorn wordt landelijk gezien als vooruitstrevende retailer met een vooruitstrevend winkelconcept. De Hoornse Schoenmodezaak Groot is de Publieksprijs Goodbrandz Dutch Retail Experience Awards 2016 toegekend.

Koggenland.nieuws.nl is naar aanleiding van deze voor Raymond Groot belangrijke mijlpaal naar zijn winkel poolshoogte wezen nemen om met de succesvolle ondernemer te praten.

Onthaast gevoel bij Raymond Groot

Groot Schoenmode
De Publieksprijs Dutch Retail Experience Award 2016 getoond door de eigenaar Raymond Groot in Hoorn.

Bij het naderen van de winkel denk je in eerste instantie niet aan een schoenenzaak. Bij het binnenstappen van de onderneming valt je direct de onderscheidende inrichting op. Je voelt je er meteen thuis. De etalage staat in tegenstelling tot de concurrerende schoenzaken niet vol met schoenen. Ook in de winkel hebben de schoenen ook niet een overheersend prominente plaats. De winkel geeft je meteen bij binnenkomst een onthaast gevoel.

Eenmaal in gesprek met de ondernemer zelf valt gelijk zijn gedrevenheid op die hem zo’n succes heeft opgeleverd. Hij is door de toekenning van deze prijs extra gemotiveerd. We zitten in een huiskamerachtige omgeving bij een kop capuchino te praten.

Verleden

Hij vertelt vol enthousiast over zijn bedrijf. Hij is 1981 als 18-jarige zijn winkel begonnen en heeft zijn roots in de schoenenwereld liggen. Zijn vader had een schoenfabriek en had in zowel Purmerend als Hoorn een winkel. Vanaf 1981 is alleen voor Hoorn gekozen.

Heden

Raymond Groot richt zich op heel Noord-Holland en heeft dan ook klanten door de hele provincie heen. Zijn winkel is nu centraal in Hoorn. De stad wil zich als stad promoten als de regiohoofdstad van Noord-Holland en is dat al voor Westfriesland.

De webshop is natuurlijk door heel Nederland te vinden. De winkel zelf is duidelijk ingericht met de producten waarvoor de consument terecht kan. Het assortiment bestaat uit schoenen, lederwaren, meubels. Kortom is een succesvolle V&D in het klein.

Award

Groot Schoenmode
Het trotse ondernemersechtpaar Petra en Raymond Groot toont de beker.

In mei werd de ondernemer Raymond Groot genomineerd door Good Brandz. Hij heeft via de sociale media in de regio Westfriesland zijn onderneming gepromoot bij de consumenten.

Nu heeft de organisatie van de Award Goodbrandz hem de 1e plaats van de publieksprijs en de 3e plaats van de vakjury toegewezen. Dit betekent dat Raymond Groot in Hoorn landelijk gezien word als vooruitstrevende retailer met een vooruitstrevend winkelconcept. Goodbrandz heeft dit als aanleiding gezien hem dit jaar op de markt onder de aandacht te brengen en te stimuleren in zijn ondernemerschap.

Goodbrandz is een agentuur en is constant in beweging om vooruitstrevende retailers en winkelconcepten onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Hiervoor heeft zij twee prijscategorieĆ«nĀ in het leven geroepen, de Story Telling Award en de Dutch Retail Experience Awards, welke beiden eenmaal per jaar wordt uitgereikt.

De toewijzing heeft Raymond Groot te danken aan zowel zijn winkelinrichting aan de Kleine Noord 18 in Hoorn als aan zijn webshop.

Deze Award wordt traditioneel uitgereikt in juli op de Modefabriek.