Plofkraak op pinautomaat Heerhugowaard

Foto: Theo Annes

Heerhugowaard – In de Roze Flamingo is in het filiaal van Albert Heijn vanmorgen vroeg de pinautomaat uit de muur geblazen.

plofkraakOf er iets is buitgemaakt is nog niet bekend.

Omwonenden hadden niet onmiddellijk door dat er een pinautomaat was opgeblazen. “Ik dacht eerst dat er een gasexplosie was in het appartementencomplex.”

De explosie, rond 4.00 uur vannacht naast de Albert Heijn aan de Roze Flamingo, heeft een flinke ravage aangericht.

Lisette van Elk woont boven precies boven de supermarkt en werd wakker van de knal. ”Ik lag te trillen in mijn bed.” Het eerste waar ze aan dacht was een gasexplosie bij één van haar buren. “Totdat ik naar buiten keek.”

Reacties

Een andere buurtbewoner die anoniem wil blijven, is enorm geschrokken. ”We wonen hier boven, dus zo’n explosie zet je wel aan het denken. Helemaal als je ziet hoe groot de schade is.”

De politie heeft een groot deel van de dag uitgebreid onderzoek gedaan. Ook de explosieven opruimingsdienst is ter plaatse. Mensen die nietsvermoedend boodschappen komen doen bij het filiaal van de Zaanse grootgrutter, treffen een dichte deur.

AH-filiaal biedt troost

Om de teleurgestelde klanten enigszins tegemoet te komen delen medewerkers van de supermarkt broodjes uit. “We worden er wel sentimenteel van. Het is toch je Albert Heijn. Nu is het een enorme chaos. Het is een heel vreemde dag.”

plofkraakDe politie doet onderzoek.