Auto geparkeerd in boom op de Schermerhornerweg

Foto: Theo Annes

Vanmiddag rondom half twee is op de Schermerhornerweg een vrachtwagen tegen een boom tot stilstand gekomen. De drie inzittenden raakten daarbij gewond.

Polderwegen al langer in opspraak

De hulpdiensten zijn massaal ingezet. De drie gewonden zaten allen in de vrachtwagen die van de weg is geraakt en tegen een boom tot stilstand is gekomen.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. De verkeers ongevallendienst van de politie heeft de zaak in onderzoek.

Twee slachtoffers konden direct naNoordbeemsterar een ziekenhuis worden overgebracht. Zij konden redelijk snel bevrijd worden.

Het derde slachtoffer zat met zijn benen bekneld. Hij kon pas na lange tijd worden bevrijd en zwaargewond afgevoerd.

Zelfs een traumahelikopter werd ingezet bij de hulpverlening. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zijn er gelukkig geen doden gevallen.

Schermerhornerweg geen uitzondering

Vooral de laatste tijd is het opmerkelijk hoeveel ongelukken er op polderwegen gebeuren. Dit zou een gevolg kunnen zijn van de gemeentelijke bezuinigingen. Met name de slechte verlichting op de wegen op het platteland is de oorzaak van de vele ongelukken de laatste tijd.

Schermerhornerweg
Zelfs de traumaheli kwam er even aan te pas.

 

Update : Reactie Brandweer Beemster op Facebookpagina

SchermerhornerwegPrio 1 ongeval met beknelling Schermerhornerweg. Een verhuiswagen was tegen een boom gereden.Schermerhornerweg

Vrachtwagen zat goed in elkaar waardoor de deuren niet meer open konden.

De TS4 1031 Middenbeemster en de SIE werden samengevoegd. De samenwerking was TOP.

Ook de 9031 Oosthuizen en de HV1 uit Edam ter plaatse.

Direct de bestuurdersdeur open gemaakt waardoor de bestuurder en één van de bijrijders er zo uit konden stappen. De andere bijrijder zat met zijn benen bekneld. Uiteindelijk ook hem kunnen bevrijden.