Veewagen frontaal op personenauto

Foto: Theo Annes

Winkel – rond 7 uur ‘s ochtends heeft er een frontaal ongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een vee wagen zijn 3 koeien gedood.

20161003-veewagen4De personenauto komende vanuit de richting Alkmaar kwam pardoes op de verkeerde weghelft. Een derde auto kwam zwaar beschadigd in de berm naast de veewagen terecht.

Hierbij ontstond een frontale aanrijding. De N242 is in beide  richtingen afgesloten. 20161003-veewagen1

Er waren 3 ambulances ter plaatse, over het aantal gewonden is nog geen duidelijkheid In de veewagen waren 10 koeien aanwezig waarvan er het er 3 niet hebben overleefd.

Een 24-jarige man uit Winkel kwam door onbekende reden op de verkeerde weghelft terecht. Zijn auto botste op een tegemoet komende veewagen die op zijn beurt tegen een de auto van een 44-jarige man uit Opmeer botste.

De bestuurders van de twee personenauto’s raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. In de veewagen zaten meerdere koeien, waarvan er drie zijn omgekomen. Zes dieren overleefden het ongeluk.

Alle drie de betrokkenen moesten een blaastest doen. De man uit Winkel bleek alcohol op te hebben. Of hij de alcohollimiet heeft overschreden moet een bloedtest nog uitwijzen.