Ontdek & Ontmoet met lezen en schrijven

Foto: Westfriese Bibliotheken

In Nederland zijn er al honderden lokale organisaties die werken met de Taal voor het Leven-aanpak. Een lesmethode speciaal voor mensen die niet terechtkunnen in een klaslokaal.

Onderzoek naar het effect daarvan laat zien dat het helpt: binnen een half jaar is bij 70 procent van de deelnemers de taalvaardigheid verbeterd. 19 procent vindt een betere baan. Bij de Westfriese bibliotheken kunt u terecht voor meer informatie.

Ook bij de Westfriese Bibliotheken zijn tal van trainingen, cursussen, workshops om je verder te ontwikkelen.

  1. Walk & Talk: Netwerkcafé voor werkzoekenden in de Bibliotheek Stede Broec. Wissel tips, ervaringen en contacten uit met anderen. Elke 2e vrijdag van de maand. Start 09.30 uur. Met een kop koffie in de hand wissel je ervaringen en contacten met anderen uit. Walk & Talk draait om: aansluiten en netwerken op de veranderende arbeidsmarkt.
  2. Computercursus Klik & Tik. In verschillende vestigingen. Voor iedereen die graag meer met de computer wil doen, maar niet goed weet hoe dit werkt. De cursus duurt 6 dagdelen.
  3. Tabletcafés voor beginners en gevorderden in Bibliotheek Opmeer en Stede Broec. Hebt u net een tablet en wilt u graag op weg geholpen worden? Of overweegt u een tablet aan te schaffen? Hebt u een specifieke vraag? Kom naar het Tabletcafé. Er is ook gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie tips en ervaringen uit te wisselen over de vele mogelijke toepassingen en apps.
  4. Leeskring makkelijk lezen. In verschillende vestigingen. Begrijp je een tekst niet altijd? Kom dan naar de ‘leeskring makkelijk lezen’ bij de Bibliotheek. Hier lees je samen met anderen een mooi boek in eenvoudige taal.
  5. Koffie met….. kunst, muziek, dans in de Bibliotheek Hoogkarspel. Onder het genot van koffie samen leren kijken naar kunst, dans, luisteren naar muziek met een deskundige docent. Dat is Koffie met …. Door er anders naar te leren kijken gaat het meer leven.

Zie voor alle activiteiten op westfriesebibliotheken.nl/agenda.