Fusie Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis rond

Foto: WFG

Vanaf zaterdag 1 april is de fusie tussen het Westfries Gasthuis in Hoorn en het Waterlandziekenhuis in Purmerend rond. Het doel voor het nieuwe gefuseerde ziekenhuis is patiënten te verzekeren van medisch specialistische zorg in de regio.

Fusie Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis

De beide ziekenhuizen hebben hun krachten officieel op 31 maart gebundeld en gaan samen verder als één ziekenhuisorganisatie. Het nieuwe ziekenhuis behoudt dde locaties in Purmerend, Hoorn, Volendam, Enkhuizen en Heerhugowaard.

“We zijn trots op de zorg die wij patiënten, van jong tot oud, dicht bij huis kunnen bieden,” zegt Arno Timmermans, voorzitter van de nieuwe raad van bestuur.

“Het gaat om ziekenhuiszorg vanaf het begin van het leven, bijvoorbeeld bij de begeleiding van risicovolle zwangerschappen, tot aan het einde als mensen zeer ernstig ziek zijn. Het samengaan van de ziekenhuizen helpt ons Patiënten kunnen blijvend op alle locaties terecht kunnen voor een consult bij hun specialist. De spoedeisende hulp en operatiekamers in Hoorn en Purmerend blijven bestaan. In Purmerend gaat in de toekomst het accent liggen op minder complexe zorg en behandelingen die planbaar zijn. In Hoorn komt de nadruk op de complexe zorg te liggen. Voor sommige vervolgbehandelingen zullen patiënten iets langer moeten reizen: vanuit West-Friesland naar Purmerend en vanuit Waterland naar Hoorn.”

Marktonderzoeken gehouden onder patiënten

Beide fusiepartners hebben een marktonderzoek gehouden. Uit dit onderzoek is gebleken dat patiënten bereid zijn iets langer te reizen als kwalitatief goede zorg iets verder weg beschikbaar is. De concrete plannen om de zorg te integreren worden in het komende jaar door de zorgprofessionals zelf gemaakt.

Nog geen nieuwe naam

Voorlopig behouden de locaties hun huidige naam. Het plan is om in 2018 een nieuwe naam te presenteren. In totaal werken er in het gefuseerde ziekenhuis bijna 3.000 medewerkers en 246 medisch specialisten samen voor de ongeveer 300.000 patiënten die de vijf locaties van het ziekenhuis jaarlijks bezoeken.

Reacties

article
31170
Fusie Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis rond
Vanaf zaterdag 1 april is de fusie tussen het Westfries Gasthuis in Hoorn en het
https://koggenland.nieuws.nl/zorg-welzijn/31170/fusie-waterlandziekenhuis-en-westfriesgasthuis-rond/
2017-04-01T09:51:15+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/178/2017/04/01094654/Fusie-Waterlandziekenhuis-en-Westfriesgasthuis.jpg
Fusieziekenhuis, Hoorn, Purmerend, Waterlandziekenhuis, Westfries Gasthuis
Nieuws, Zorg & Welzijn