Ziekenhuisbezoek voorbereiden met WFG thuis-app

Foto: WFG

Met de nieuwe WFG thuis-app @WFG thuis’ van het Westfriesgasthuis kunnen patiënten zich voorbereiden op een bezoek aan het ziekenhuis. Thuis alvast even wat folders doorlezen, een filmpje kijken over een behandeling of uitzoeken hoe het met de maaltijden zit.

Tot nu toe was de app alleen beschikbaar voor patiënten die opgenomen waren in het Westfriesgasthuis. Al sinds 2014 heeft iedere patiënt een iPad op de kamer. Op de iPad staat een WFG thuis-app met informatie over de afdeling waar ze zijn opgenomen, uitleg over onze service en een uitgebreid entertainmentaanbod. Maar ook voor thuis kan die informatie natuurlijk handig zijn.

Alvast inlezen met de WFG thuis-app

“In @WFG thuis is informatie te vinden over de afdelingen waar patiënten een afspraak hebben. Daar zijn bijvoorbeeld brochures, handige websites en filmpjes te vinden. “Je kunt je thuis vast inlezen in wat je te wachten staat,” vertelt Nils van Mourik, manager Facilitair Bedrijf en Vastgoed. “Zo kun je tijdens de afspraak in het ziekenhuis gerichtere vragen stellen.”

Gratis te downloaden

De informatie op de app wordt steeds verder uitgebreid. @WFG thuis is gratis te downloaden. De app is geschikt voor smartphones met besturingsprogramma’s Android (bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S3 en hoger) en iOS (vanaf iPhone 4S).

iOS:

https://itunes.apple.com/nl/app/wfg-thuis/id1193207191?mt=8

Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.beagleboxx.patient.wfgthuis