Expositie in Helderse ziekenhuis

Foto: NWZ-Groep

In Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder is tot eind maart een grote variatie aan kunstwerken te bewonderen.

Nu met dank aan en samen met de kunstenaars Wilma Putto, Andrea van der Glas, Mimi Fonville, Sies Vrasdonk, Les Élèves en Marco Termeer is een groot aantal schilderijen, foto’s, haaksels en kunst tentoongesteld in de centrale hal en in verschillende polikliniekgangen. Deze expositie is tot eind maart gratis te bezichtigen op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

Schilderijen

Schilderen met een nieuwe techniek waarbij een onderschildering centraal staat. Als de onderschildering klaar is, wordt in transparante olieverf, laag na laag, de kleur ingebracht. De liefde voor deze manier van schilderen is van Wilma Putto.

Tekenen en schilderen meekrijgen van je vader, die tekenaar/reclameontwerper was en ook veel fotografeerde. Andrea van der Glas schildert graag met herkenbare thema’s zoals dieren, landschappen en bossen. Deze onderwerpen worden in een realistische, impressionistische stijl geschilderd.

Als Marco Termeer zijn stijl zou moeten omschrijven is dat dan toch wel abstracte, figuratieve kunst. Er gaat bijna geen dag voorbij dat hij geen kwast in zijn handen heeft. Marco zegt ook wel eens een dag niet geschilderd is een dag niet geleefd. Zijn ideeën ontstaan vaak gewoon zomaar.

Les Élèves is een wisselende groep schilders. Zij hebben echter één ding gemeen: allen hebben zij les of les gehad van Jolanda Germann uit Alkmaar. Zij hebben geleerd om te schilderen volgens de klassieke 17e– eeuwse techniek. De onderwerpen zijn zeer divers: stillevens, portretten bloemen, en dieren. Deelnemende kunstenaars zijn: Buup Abma, Marijke Hoogendoorn, Karin Lemmers, Ineke Timmers, Wilma Selie en Marianne Barth.

Beeldende kunst

Mimi Fonville is 40 jaar docent textiele werkvormen, tekenen en beeldende vorming geweest. Textiel in al zijn vormen, zoals kleding, sierraden, tassen, kunstwerken en kunstwerkjes. Dit in alle denkbare en ondenkbare materialen en garens van katoen tot koperdraad. Een nieuwe uitdaging voor Mimi Fonville in het vergroten van virussen, bacteriën en andere micro-organisme. Deze worden vergroot en uitgebeeld in Haaksels.

Sies Vrasdonk heeft verschillende opleidingen gevolgd die met kunst te maken heeft. En op diverse scholen workshops gegeven. Dit jaar heeft zij i.v.m. een 70 jarig bestaan van het Kunstenaars Centrum Bergen en Kunstenaarsstraatnamenproject ontwikkeld voor de basisscholen in Bergen. In het Noordwest exposeert zij met haar werken van keramiek.

Kunstenaars zijn welkom

Kunstenaars die belangstelling hebben voor een expositie kunnen een e-mail sturen naar [email protected]