Open Dag Noordwest Ziekenhuisgroep op 16 maart

Foto: NWZ

Op zaterdag 16 maart wordt de landelijke Open Dag van de Zorg gehouden. Ook Noordwest Ziekenhuisgroep doet mee en zet tussen 10.30 en 15.30 uur de deuren van de locaties in Alkmaar en Den Helder open. In beide ziekenhuizen staan stands met informatie over de zorg in het ziekenhuis, worden activiteiten georganiseerd en is er gelegenheid om afdelingen te bezoeken.

Leren en ontdekken

Een groot aantal specialismen neemt deel. Er worden armen in het gips gezet, knie- en heupprotheses getoond en verschillende testjes en onderzoekjes uitgevoerd, zoals een meting van het cholesterol of bloedsuiker. Bezoekers kunnen genieten van een handmassage, een presentaties bijwonen, zelf een kijkoperatie op een namaakknie uitvoeren of zich bij de stands laten informeren over onze zorgverlening.

Verschillende afdelingen zijn te bezoeken of organiseren rondleidingen.

Op de foto

Op beide locaties is een fotohoek ingericht met daarbij een kledingrek met de bedrijfskleding van Noordwest en andere attributen! Bezoekers kunnen zich verkleden als arts of verpleegkundige en op de foto gaan. Er is gelijk een afdruk beschikbaar!

Voor jong en oud

Binnen kijken in een ambulance, de ver(nieuw)bouwplannen bekijken, een demonstratie over patiëntenvoeding: er is voor iedereen genoeg te zien en te doen. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen tijdens de Open Dag met hun eigen pop, beer of knuffel naar de berendokter. Onze speciale dokters staan klaar om ze eens goed te onderzoeken.

Werkgeversplein

Op het werkgeversplein is informatie te krijgen over Noordwest Ziekenhuisgroep als werkgever en over de actuele vacatures. Op het plein kunnen bezoekers onder andere kennismaken met het opleidingsinstituut Noordwest Academie en vragen stellen aan verpleegkundigen over werken in de zorg.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.nwz.nl/opendag.

Reacties

article
252369
Open Dag Noordwest Ziekenhuisgroep op 16 maart
Op zaterdag 16 maart wordt de landelijke Open Dag van de Zorg gehouden. Ook Noordwest
https://koggenland.nieuws.nl/zorg-welzijn/252369/open-dag-noordwest-ziekenhuisgroep-op-16-maart/
2019-02-27T23:50:18+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/178/2019/02/27232547/Noordwest-Ziekenhuisgroep_Open-Dag.jpg
Nieuws, Zorg & Welzijn