‘ Ouders van een overleden kind ’ bij Inloophuis Pisa

Foto: Inloophuis Pisa Hoorn

Op dinsdag 20 november a.s. vindt er, van 19.30 tot 21.30 uur, een bijeenkomst voor ouders van een overleden kind plaats in Inloophuis Pisa.

Wanneer je je kind verloren hebt is er een gat geslagen in je leven. Het vraagt het uiterste van een ouder om de draad van het leven weer op te pakken.

Ook in Inloophuis Pisa ontmoet men regelmatig mensen die dit is overkomen en blijkt er behoefte te zijn om gedachten, gevoelens en ervaringen uit te wisselen met ouders die hetzelfde is overkomen.

Hoe ga je verder na zo’n afschuwelijk ingrijpend verlies?

Onderwerpen die aan bod kunnen komen: de ervaringen met de behandelingen in het ziekenhuis, de machteloosheid die je als ouder ervaart als je je kind ziet lijden en hier niets aan kunt doen en uiteindelijk je kind moeten loslaten. Of de immense klap van een plotseling verlies n.a.v. hartstilstand, suïcide of verkeersongeval.

Hoe communiceer je met je eventuele partner, je eventuele andere kinderen en kleinkinderen. Hoe ga je om met je kwetsbaarheid en het gevoel dat de zon nooit meer zal schijnen. Waar loop je allemaal tegen aan in je omgeving, hoe ga je weer verder, waar en bij wie vind je troost ?

Zomaar een aantal vragen van de vele waar je als ouder van een overleden kind mee leeft en een antwoord op moet zien te vinden.

Inloophuis Pisa nodigt u graag uit voor deze bijeenkomst op dinsdag 20 november 2018 van 19.30 tot 21.30 uur. Inloophuis Pisa is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn.

Op deze avond biedt Inloophuis Pisa de gelegenheid om andere ouders (stiefouders, schoonouders en grootouders) te ontmoeten die een kind aan kanker hebben verloren en iets van al deze vragen en ervaringen met elkaar te kunnen delen. Juist lotgenoten geven elkaar erkenning en herkenning, snappen waar je het over hebt en dat maakt hopelijk iets minder eenzaam, geeft steun en hopelijk nieuwe moed om verder te gaan.

Ouders van een overleden kind
Marijke Krumperman is uw gastvrouw bij Inloophuis Pisa en zelf moeder van een aan kanker overleden kind.
Ouders van een overleden kind
Wiek Luza is coördinator / begeleider bij Inloophuis Pisa.

De avond wordt begeleid door Marijke Krumperman (gastvrouw bij Inloophuis Pisa en moeder van een aan kanker overleden kind) en Wiek Luza (coordinator/begeleider bij Inloophuis Pisa).

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via [email protected] of 0229-758531. Inloophuis Pisa vraagt een bijdrage in de kosten van € 5,– per persoon, inclusief koffie en thee.

Meer informatie over Inloophuis Pisa vindt u op www.inloophuispisa.nl

Reacties