Annet Wood uit Berkhout strijdster tegen orgaandonatie

Foto: Johan Joost van Daalen

Het gros van de media schenkt volop aandacht aan de zieke die een orgaan wil ontvangen. Maar de donor wordt daarbij over het hoofd gezien. Dat is toch de persoon waar alles om draait.

Wat houdt het donorschap nu werkelijk in? Wat is het toch dat voormalig Minister Schippers niet bekend wil maken aan de burgers? ¨Voormalig VVD-minister Schippers heeft keihard staan liegen tegen de Tweede Kamer en tegen iedereen die dat maar kon horen¨ ,zegt Annet Wood.

Modelprotocol Postmortale orgaan- en weefseldonatie

In juni 2018 is er een nieuw Modelprotocol Postmortale orgaan- en weefseldonatie verschenen. Veel informatie die in het oude stuk stond is daarin verdwenen.

In het nieuwe protocol stuitte Annet Wood op het volgende:

  • De patiënt laat de beslissing voor donatie over aan een specifieke persoon Informeer de familie van de patiënt en vraag toestemming aan de aangewezen persoon. – Is deze persoon niet bereikbaar? Vraag dan toestemming aan de familie (zie paragraaf 3.3 en 3.4).
  • – Is er verschil van mening tussen de aangewezen persoon en de familie? Volg de beslissing van de aangewezen persoon.

¨Dit kan toch gewoon niet waar zijn?¨ zegt Berkhoutse Annet Wood.

Als ouders in voorkomend geval geconfronteerd worden met een doodziek kind dat als donor wordt beschouwd en hun kind heeft iemand aangewezen die alle belang bij donatie heeft, dan staan de ouders machteloos. Als jij als ouder niet wilt dat je kind doneert omdat je weet wat dat inhoudt gaat dat toch gebeuren.

Via Salto Awareness TV laat Annet Wood strijdster orgaandonatie dit aan de wereld weten Interview Salto Awareness TV met Annet Wood (link naar interview)

 

Lees ook :

Laatste week om tegen de Orgaandonatie te stemmen