Dag van de Beroerte 8 mei 2018 over preventie

Foto: https://www.dagvandeberoerte.nl/

Meer leren over het voorkomen en herkennen van een beroerte op dinsdag 8 mei is het de Dag van de Beroerte. Het is dit jaar voor de 14e keer dat de Europese Dag van de Beroerte georganiseerd word.

In het Westfriesgasthuis in Hoorn en in het Waterlandziekenhuis in Purmerend zijn er van 10.00 tot 16.00 uur activiteiten in de centrale hal die ingaan op preventie én herkenning van een beroerte. Met een beroerte worden herseninfarcten, hersenbloedingen en TIA’s bedoeld.

Laat gratis je cholesterol en bloeddruk meten

Voorkomen van een beroerte kan door een aangepaste leefstijl: goede voeding, voldoende bewegen, minder stress, niet roken en matig met alcohol. Op 8 mei kunt u in zowel in het Westfriesgasthuis als in het Waterlandziekenhuis meer informatie krijgen en er zijn gratis cholesterol- en bloeddrukmetingen, tips om een beroerte tijdig te herkennen en een informatiestand van de stichting Hersenletsel. In Hoorn zijn ook de verpleegkundig consulenten van de afdeling Neurologie aanwezig voor vragen of uitleg. En in Purmerend staan neurologieverpleegkundigen klaar voor uw vragen.

Wat is een TIA?

In Hoorn wordt om 10.30 en 14.00 uur ook een presentatie verzorgd door gespecialiseerd neurologisch verpleegkundige Barbara van Someren over wat een TIA is, hoe je het kan signaleren en wat je moet doen.

Programma Dag van de Beroerte 8 mei 2018

  • De activiteiten vinden plaats tussen 10.00 en 16.00 uur. U bent van harte welkom.
  • De toegang is gratis.
  • Hoorn: Westfriesgasthuis, Maelsonstraat 3
  • Purmerend: Waterlandziekenhuis, Waterlandlaan 250