Kook- en dinergroep voor nabestaanden bij Pisa

Foto: Inloophuis Pisa Hoorn

Maandelijks vindt er bij Inloophuis Pisa in Hoorn een kook- en dinergroep voor nabestaanden plaats. Deze activiteit is destijds in het leven geroepen omdat bleek dat veel mensen, die door het verlies van hun partner alleen zijn komen te staan, het als ongezellig ervaren om voor zichzelf te koken en alleen te eten.

Er bleek behoefte te zijn om, samen met lotgenoten, een maaltijd te bereiden en met elkaar aan tafel te zitten om de gezamenlijk bereide maaltijd te nuttigen. Vooral nabestaanden die wat minder “praterig” zijn, vinden het prettig om lotgenotencontact te combineren met een bezigheid. Dat biedt ROUW-kost bij uitstek: met elkaar koken en daarna gezellig aan tafel gaan is het uitgangspunt geworden.

Lange tijd bleef er een redelijke vaste groep gestand. Nu is er echter weer ruimte voor nieuwe deelnemers!

Contactpersoon van deze groep is Elly Mens-van Damme. Zij is zelf nabestaande, heeft een tijd in de reguliere nabestaandengroep meegedraaid. Elly houdt van koken en zet zich nu al geruime tijd in om ROUW-kost te helpen organiseren.

Een kijkje in de keuken bij Inloophuis Pisa in Hoorn.

Elly geeft graag een ‘kijkje in de keuken’ van deze fijne activiteit: “Op de avond dat ROUW-kost plaatsvindt, zijn we om een uur of half zes bij Inloophuis Pisa. We pakken dan de boodschappen uit en bepalen welk gerecht de meeste tijd zal vergen. Overigens is het zo dat de bedenker van het gerecht er ook de boodschappen voor doet. Vervolgens pakt iedereen iets aan. De een dekt de tafel, de ander zoekt iets op en weer een ander snijdt de groenten. Zo ontstaat er ‘als vanzelf’ een lekkere maaltijd die wij dan met elkaar nuttigen. Tijdens het eten, maar ook tijdens het bereiden van de maaltijd, ontstaan vaak allerlei fijne gesprekken. We begrijpen elkaar en voelen elkaar aan….”

Aanmelden bij kook- en dinergroep voor nabestaanden

Heb je interesse om je aan te sluiten bij deze groep? Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0229 – 75 85 31 (tijdens openingsuren) of via mail: [email protected]

Reacties