Bijzondere cursussen / workshops bij Inloophuis Pisa !

Foto: Inloophuis Pisa Hoorn

Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn organiseert met regelmaat bijzondere / workshops en cursussen.

Wij lichten er drie voor u uit:

Spelen voor je leven!

Start op 20 februari De activiteit “Spelen voor je leven" is in het leven is geroepen voor mensen die direct of indirect met de gevolgen van kanker te maken hebben. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het spelen van theater kan bijdragen tot verwerking en dat veel mensen door het
spelen ontspanning, afleiding, plezier, veiligheid en vrijheid ervaren.

Na de start in 2014 en het succes van “Pisa op de Planken” in november 2017 zal de vaste activiteit “Spelen voor je Leven” in Pisa vanaf 20 februari a.s.
opnieuw van start gaan en vindt maandelijks plaats op dinsdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur.

Een bijdrage aan de kosten bedraagt € 7,50 per persoon inclusief koffie en thee.

Cursus Verbeelding en Veerkracht; werken met de verbeeldingstoolkit: introductiebijeenkomst op 22 februari!

Deze cursus is bedoeld om mensen die met kanker zijn geconfronteerd (zelf of via een naaste) te helpen omgaan met lichamelijke veranderingen, met
vermoeidheid of een onzeker levensperspectief en om nabestaanden te helpen de draad van het leven weer op te pakken na het verlies van een dierbare.

Tijdens deze cursus wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde verbeeldingstoolkit; een mooie doos met onder meer zestig foto/symboolkaarten en van schrijf-,
teken- en boetseermateriaal.

De begeleiding van deze cursus is in de kundige handen van Mieke Sachs. Meer weten? Kijken dan op www.gewoonmieke.nl
Op donderdagavond 22 februari a.s. is er van 19.30 tot 21.00 uur een vrijblijvende introductiebijeenkomst. De cursus kent een omvang van acht bijeenkomsten. Start op donderdag 8 maart 2018 en de laatste op donderdag 26 april 2018 van 19.00 uur tot 21.00 uur. Een bijdrage aan de kosten bedraagt € 60,– voor de hele cursus, inclusief koffie en thee, contant te voldoen bij de gastvrouw/heer in Pisa.

Workshop Herdenkingsschilderij maken voor nabestaanden op 14 maart a.s.

Onder begeleiding van Lisa Hoogeveen van Memoryartist.nl maken nabestaanden unieke herdenkingsschilderijen van spullen van een overleden dierbare. Dat varieert van stukjes stof van kleding of van een favoriet kussen. Je kunt zand verwerken van het strand waar jullie graag liepen of takjes uit het bos. Of met briefjes die iemand altijd schreef en verzamelde. Je kunt dus eigenlijk van alles verwerken in jouw zeer persoonlijke herdenkingsschilderij.

Deze bijzondere workshop vindt plaats op woensdag 14 maart 2018 van 10.00 tot 12.30 uur onder begeleiding van Lisa Hoogeveen van Memoryartist.nl.

Een bijdrage aan de kosten bedraagt € 10,– per persoon, inclusief materialen, koffie en thee.

Meer weten over deze bijzondere cursussen/workshops? Op www.inloophuispisa.nl vindt u uitgebreide informatie. Aanmelden kan via de gastvrouw of -heer in Pisa, via mail:
[email protected] of via de website: www.inloophuispisa.nl.

Reacties