Perioden met (mot)regen, vrijdag overdag toenemende wind

Foto: Andijkernieuws.net

Vandaag is het bewolkt met af en toe (mot)regen. In de avond gaat het harder regenen. Met een middagtemperatuur van 12°C is het zacht. De wind is zuidwestelijk en matig, aan de kust neemt de wind.

Weerslag biedt nu ook de meest actuele Europese buien en regenbeelden. Onze radarbeelden lopen van IJsland tot ver in Rusland. Door diverse buien radars te combineren met actuele waarnemingen op de grond en van de neerslagradars op de satelliet kunnen wij een betrouwbaar beeld geven van de actuele neerslag boven Europa. De Europese neerslagbeelden worden elke 15 minuten bijgewerkt.

In de avond kan in het oostblok gedeelte van de beelden wat vervuiling optreden als gevolg van de ondergaande zon. We proberen dit met grond weerstation waarnemingen zo goed mogelijk te corrigeren. In Westelijk Europa zijn genoeg grond weerstations om dit effect te voorkomen en daarmee de radarbeelden te corrigeren.

Na vandaag droger en kouder https://t.co/hrBIHzc0ri in de Alpen ook kouder veel sneeuw daar. Actuele EU sneeuwradar… https://t.co/OLztx9XYa1

Bron : Weerslag.nl

article
237214
Perioden met (mot)regen, vrijdag overdag toenemende wind
Vandaag is het bewolkt met af en toe (mot)regen. In de avond gaat het harder
https://koggenland.nieuws.nl/weer-verkeer/237214/perioden-met-motregen-vrijdag-overdag-toenemende-wind-2/
2018-12-06T12:39:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/178/2015/07/25110452/weer32.png
Nieuws, Weer & Verkeer