Spanbroeker Geert Schipper vertelt over opofferingen en succes

Spanbroeker Geert Schipper.
Spanbroeker Geert Schipper.
Foto: PR Lionsclub Opmeer

Geert Schipper, Vera Koedooder, Robert Slippens, Bas Takken hebben iets gemeen: ze zijn of waren topsporters. Hoe zijn ze zover gekomen en wat hebben ze allemaal daarvoor moeten doen?

Op dinsdag 24 oktober van 19.30 tot 21.30 uur vertellen ze over hun tegenslagen, hun opofferingen en welke ondersteuning daarbij van belang is. Maar ook over hun successen. De sporters hopen met hun persoonlijke verhaal jonge sporters (en hun ouders) te inspireren en op weg te helpen hun eigen dromen waar te maken

Lions Club Opmeer en de Stichting Jeugd en Jongeren Opmeer (SJJO) organiseren rond het thema topsport een boeiende avond over TTopsport en alles wat daarmee verband houden alles wat daarmee verband houdt op dinsdag 24 oktober in JC Pardoes aan De Weijver 8a in Hoogwoud.

Spanbroeker Geert Schipper vertelt over opofferingen en succes

Op deze avond zullen een aantal (ex-)-topsporters vertellen over hun ervaringen als topsporter. Dit zijn onder meer Geert Schipper, topatleet met beperking in de triatlon, die 2e werd op de laatste Paralympiscche spelen Spelen in Rio, énen eveneens ook op de WK triatlon met beperking in 2017; Robert Slippens gewezen oud-topwielrenner, en nu bondscoach baanwielrennen; Vera Koedoder, ex-topwielrenster; en Ted Beers??, Bas Takken, super zwemtalent, die op de laatste Paralympiscche Spelen in Rio in de finale zwom op de 400 meter en Ted Beers, ???fysiotherapeut bij Zorgperron (van blessure naar beter). Ook zal de Stichting Talent United begeleidt aanwezig zijnjonge topltalenten, zoals Melle van Ham – judo – vertelt hoe haar begeleiding eruit zieten geeft daarnaast inzicht in wat hun begeleiding inhoudt.

Op deze avond komen aan de orde:

  • Topsport, wat moet je er voor doen/laten?
  • Aan welke vooorwaarden moet je voldoen om succesvol te kunnen worden?
  • Welke faciliteiten zijn daarbij van belang?
  • Wat is het belang van een gezond lichaam en hoe houd je dat zo?
  • Welke opleiding/scholing past daarbij?
  • Wat zijn de mogelijkheden na de sportcarriére?

Tot slot zal er ruimte zijn voor vragen vanuit de jeugd en is er een forumdiscussie.

Locatie: JC Pardoes, De Weijver 8a, 1708 MS Hoogwoud.

De toegang is gratis en de eerste consumptie is gratis.

Aanmelden via e-mail bij Joop van Ginkel [email protected]