Onnodig 1-0 verlies bij VZV

Foto: Victoria Obdam

Victoria kon de eerste helft de kansen niet verzilveren en liep daarom tegen een zeperd op door met 1-0 te verliezen van het nog puntloze VZV.

Het was weer puzzelen voor trainer Kees Koeman: afwezig/geblesseerd waren basisspelers Sjors, Max, Rens, Gijs en Wessel. Het middenveld zag er erg jong én licht uit. Maar de Obdammers begonnen goed aan deze wedstrijd.
Al in de 1e minuut werd echter een dot van een kans verprutst en ook later in de eerste helft werden door de Victoria-voorhoede steeds verkeerde keuzes gemaakt c.q. kansen gemist. De simpelste kansen werden niet benut of men stond buitenspel in kansrijke situaties.

De thuisclub stelde daar heel weinig tegenover; in de eerste 45 minuten was er slechts 2x sprake van gevaarlijke situaties voor het Obdammer doel na evenzovele corners. Maar voetballend was het zeker niet hoogstaand bij de thuisclub. Victoria speelde niet heel slecht, maar als jezelf niet scoort, dan gaat een van de voetbalwetten zich doen gelden. En dat gebeurde uiteindelijk ook.
Maar er ging nog veel aan vooraf.

Halverwege de 1e helft torpedeerde de uitkomende keeper Victoria spits Tino Rood buiten de 16. Tino stond snel weer op om toch te kunnen scoren. Maar hij schoot de bal in het zijnet. De scheidsrechter gaf voordeel, maar Tino had geen voordeel omdat hij door de charge al was gevallen en de bal al bijna op de achterlijn was beland. De scheidsrechter verzuimde om de keeper te bestraffen; en juist die keeper behoedde zijn ploeg voor een 4e nederlaag door vele knappe reddingen in de 2e helft.

De 2e helft was 1 minuut oud toen VZV speler Thomas Dekker onwel werd. Na een oponthoud van ruim 20 minuten werd het spel hervat. Victoria had wederom de nodige kansen, maar het was de voorwaartsen vandaag niet gegund. VZV lukte dit wel na zo’n kwartier spelen in de 2e helft. De Obdammers bleven drukken, maar het spel was veel te druistig. De gastheren loerden op de counters en kwamen er een aantal keren heel gevaarlijk uit. Keeper Thomas Bakker was steeds goed bij de les en hield zijn ploeg in de wedstrijd.
Ook de wissels bij Victoria konden geen potten breken en ook de in de spits opduikende verdedigers uit Obdam konden de keeper van VZV niet verschalken. Oscar Obdam was met een verwoestende vrije trap op de lat nog het dichtst bij een doelpunt. De thuisploeg werkte als een paard – waarschijnlijk voor hun ongelukkige teamgenoot Thomas Dekker – en dat hielden ze vol tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, die een grote invloed had op het resultaat van vandaag.
Het beste nieuws vandaag was het bericht van de speaker dat de toestand van Thomas Dekker zodanig was verbeterd dat hij niet hoefde opgenomen te worden in het ziekenhuis.

article
80542
Onnodig 1-0 verlies bij VZV
Victoria kon de eerste helft de kansen niet verzilveren en liep daarom tegen een zeperd
https://koggenland.nieuws.nl/sport/80542/onnodig-1-0-verlies-bij-vzv/
2017-10-15T23:09:08+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/178/2016/08/30112015/Victoria-Obdam.png
Nieuws, Sport